نخود یکی از حبوبات محبوب در آشپزی خاورمیانه و اروپا است که حالت لوبیا مانند گرد و زردی دارد. در دستورالعملهای مختلف میتواند حالتی خمیری، آجیلی، و حتی گوشتی و مغزدار استفاده شوند. نخود یکی از راحترین حبوبات برای جوانه زدن است.
هضم حبوبات میتواند سخت باشد، امّا با جوانه زدن میتوان به هضم راحت تر آنها کمک کرد.
آماده سازی برای تهیه جوانهی نخود
قبل از شروع تهیه جوانهی نخود این چند نکته را به خاطر بسپارید :
نخودهای بزرگتر در دمای پایین تر، بهتر جوانه میزنند. تا جای که ممکن است دمای حبوبات را بین 68-70 فارنهایت (20-22 درجه سلسیوس) نگه دارید.
نخودهای بزرگتر زمان بیشتر باید در آب خیسانده شود و باید بیشتر آب آنها عوض شود، بخصوص در دماهای بالا.
نخودهای بزرگتر ممکن است در زمان آبکشی هوای کافی دریافت نکنند. مطمئن شوید که نخودها در طول زمان آبکشی، در فواصل مختلف هوای کافی دریافت کنند و تهویه شوند.
اگر پوست نخود شل شد یا جدا شد، طبیعی است. چه پوست را خارج کنید یا بگذارید در ظرف بماند، تاثیری بر طعم نمیگذارد.
جوانهی نخود قبل از مصرف حتمی باید پخته شود.
دستور العمل :
2/1 -4/3 فنجان نخود را بشوید و هر گونه سنگ و نخود نصف شده را خارج کنید. آنها را در شیشهی نیم لیتری بریزید
دو تا سه فنجان آب اضافه کنید، شیشه را تا یک-سوم پر کنید، تا سطح نخود را بپوشاند. حداقل 8 ساعت اجازه دهید تا نخودها خیس بخورند یا از شب قبل بگذارید تا آماده شود.
آب نخود را خارج کرده و بشوید. نخودها را در کاسهای ریخته و اجازه دهید تا هوای آن تهویه شود.
این کار را دو تا سه بار انجام دهید.
روزانه جوانهها ( نه خود نخود) را مزه کنید؛ به عوض کردن آب ادامه دهید تا زمانی که اندازه جوانهها به حد و طعم مناسب برسند.
نخودها قبل از پخت چندین ساعت بخشکانید و یا در ظرف بسته قرار دهید. جوانهها را میتوانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید.