زولبیا و بامیه

فصل: 
Featured Chef باربد و مهربد

طرزتهیه ومواد لازم زولبیا و بامیه

آسان
تقریبا ارزان

زولبیا و بامیه
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 1ساعت 30دقیقه

مواد لازم

برای 6 نفر

زولبیا بدون جوش شیرین

  • 3/4 پیمانه آب ولرم
  • 1 قاشق چایخوری مایه خمیر (3 گرم )
  • 1 پیمانه آرد ( 120 گرم )
  • 1 قاشق چایخوری شکر ( ۶گرم )
  • 2 قاشق غذاخوری پودر نشاسته ذرت ( 30 گرم )
  • 1/8 قاشق چایخوری پودر هل
  • 1/8 قاشق چایخوری زعفران
  • 2 قاشق غذاخوری ماست ( 60 گرم )
  • 2 قاشق چایخوری روغن مایع

شربت زولبیا

  • 2 پیمانه شکر
  • 1 پیمانه آب
  • 2 قاشق غذاخوری گلاب
  • 1 قاشق غذاخوری آب لیمو یا جوهر لیمو 1/4 قاشق چایخوری
  • 1/4 قاشق چایخوری زعفران

بامیه

  • 1 پیمانه آرد
  • 1 پیمانه آب
  • 2 عدد تخم مرغ درشت
  • 50 گرم کره
  • 2 قاشق غذاخوری شکر

شربت بامیه

  • 2 پیمانه شکر
  • 1 پیمانه آب
  • 1/2 پیمانه گلاب
  • 2 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده
  • 1 قاشق چایخوری آبلیمو

طرز تهیه

  1. کمی شکر توی آب ولرم ریخته و خمیر مایه رو اضافه میکنیم، میذاریم تا حدود 5 دقیقه بمونه و عمل بیاد.
    آرد، نشاسته، هل و زعفرون رو مخلوط میکنیم.خمیر مایه عمل اومده و ماست رو به آرد اضافه میکنیم و با همزن دستی یا چنگال هم میزنیم.حدود 1 ساعت میذاریم استراحت کنه ( من تو یخچال میذارم ) بیشتر از 1 ساعتم بمونه ایرادی نداره.
  2. روغن رو اضافه کرده و هم میزنیم. یه مایه نسبتاً شل بهمون میده ( نه خیلی سفت نه رقیق ). اگه دیدین سفته کمی ( چند قطره ) آب اضافه کنین. توی ظرف سس یا قیف مخصوص زولبیا ریخته و در روغن داغ با حرارت ملایم بهش فرم میدیم و وقتی سرخ شد سریع تو شربت داغ میندازیم و 20 ثانیه میمونه و بعد درمیاریمش و همونجا سرِ گاز از خجالت چندتاش درمیاییم!شربت رو از قبل طبق معمول سایر شربتها آماده میکنیم و کنار میذاریم. از روغن زولبیا میشه برای بامیه استفاده کرد اما برعکسش نمیشه!
  3. این مقدار زولبیا بسیار مناسب و کم هست ( همین مقداری که تو عکس میبینین به جز چند تا که خورده شد! )
    اما اگه فقط چند تا دونه درست کردین میتونین اضافی مایع زولبیا رو تو ظرف در بسته در یخچال تا 1 هفته نگه دارین و هر بار تازه تازه درست کنین. ولی حتما در یه ظرف بزرگتربریزین!! چون خمیر مایه داره و بازم عمل میاد و پف میکنه و سرریز میشه مزه اش با زولبیای جوش شیرین دار تفاوتی نداره!
  4. آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود سپس زعفران ، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید ( در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد
  5. طرز تهیه بامیه : آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود در ادامه 2 قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود.
  6. حدود 10 دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید تا خمیر بپزد سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغ ها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاید.
    داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید ، خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید سپس روی حرارت ملایم قرار دهید ؛ بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند.بامیه ها را به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند ( حدود 3 دقیقه قرار دادن بامیه در شربت کافی میباشد ).

یاداشت دستور تهیه

در زمان ریختن بامیه داغ داخل شربت دمای شربت باید ولرم رو به سرد باشد ، در زمان بریدن بامیه سر قیچی را چرب کنید تا خمیر بامیه به قیچی نچسبد

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 602 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2019

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد