پشت زیک مازندرانی

گروه: 
فصل: 

طرزتهیه ومواد لازم پشت زیک مازندرانی

آسان
تقریبا ارزان

پشت زیک مازندرانی
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 35دقیقه

مواد لازم

برای 4 نفر

پشته زیک عسلی

  • 1/5 پیمانه كنجد
  • 25 گرم كره
  • 2 قاشق غذاخوری عسل

پشت زیک شکری

  • 150 گرم شکر
  • 300 گرم کنجد
  • 50 گرم کره

طرز تهیه

  1. بهترين حالت ممكن اينه كه كنجد سفيد و سياه يا سياه دونه رو با هم مخلوط كنيد.
    يعني بيشتر از یک پيمانه كنجد و مابقي سياه دونه باشه. خيلي خوشمزه تره.
    كنجد و سياه دونه رو توي يك ماهيتابه خشك بزرگ بريزين و بذارين روي حرارت كم.
  2. مدام تابه رو تكون بدين تا كنجدا طلايي بشن. حدودا 
    10 الي 15دقيقه زمان ميبره. مراقب باشید که نسوزه.شما ميتونين داخلش پسته خرد شده هم بريزين مزش عالي ميشه.
  3. تخته اشپزي و چاقو و وردنه رو كره مالي كنين.
    حرارت رو خاموش كنين و عسل رو به كنجدا اضافه كنيد و مخلوط كنيد.
  4. مخلوط رو بريزين روي تخته و به ارتفاع حدودا 2 تا 5 ميلي متر صافش كنيد.بعد به شكل و سايز دلخواهتون برش بزنين.با همون چاقو از روي تخته برشون دارين.اگر تخته چرب باشه اينكار راحت خواهد بود.
    بذارين كاملا خنك بشه و توي ظرف دردار نگه دارين.
  5. يه كار ديگه هم ميتونين كنيد:
    ميتونين به جاي چرب كردن تخته،مواد رو روي كاغذ روغني بريزين و با كاغذ رولش كنيد.
  6. مثل يه لوله دراز.
    بعد هر يك سانت برش بزنين.البته با چاقوي چرب.
    پشت زیک شکری 
  7. توی این مدل با كاراملي كردن شكر طعم بهتري خواهيم داشت.اينجا مقدار شكر نصف كنجده كه اگر بخواين حالت سوهان يا پولكي امادش كنيد با همين دستور درست میشه، اما مقدار شكر و كنجد مساويه و كره ثابت.
    یک نکته مهم این که برای این که پشت زیک تردی داشته باشیم مقدار کنجد با شکر باید برابر باشه.
  8. قبل از هر چیزی باید کنجد رو بذارين روی حرارت باشه تا تست بشه و به عبارتی قشنگ خشک و خوش بو و خوش عطر شه. بعدش شکر رو باید روی حرارت ملايم توي قابلمه جدا ذوب کنیم تا كاملا حل بشه. موقع ذوب شدن با قاشق بهم نزنیدا. فقط ظرف رو تکون بدید.
  9. مواظبم باشید که نسوزه. بعد از ذوب شکر، کنجد رو اضافه می کنیم و در حدی هم می زنیم که شکر و کنجد با هم خوب مخلوط بشن نه بيشتر كه سفت ميشه و اخرشم برای طعم بهتر کره رو اضافه می کنیم بقيشم كه مثل مدل عسلی هست.اين يكي يكم سفت تره. بهش گردو،پسته،دارچين و هر انچه باب ميلتون هست میتونید اضافه كنيد

یاداشت دستور تهیه

پشت زيک يه نوع شيريني محلي شماله كه تعلق داره به استان مازندران قديم يا مازندران و گلستان فعلي. اين دسر براي بچه ها و صبحونه ورزشكارا مخصوصا ورژن عسليش كاربرد خوبي داره. سرشار از انرژيه كه با كنجد و شكر درست ميشه.
البته يوناني ها هم توي شيريني هاي سنتيشون چيزي شبيه به اينو دارن.
براي دستوري كه با شكر اماده ميشه يك نكته داره كه حتما بايد مقدار كنجد و شكر برابر باشه . دستور دو مدل رو براتون میذارم.
يكي با شكر
يكي با عسل
علت نامگذاريش به خاطر پرنده ايه به نام زيك كه زیستگاهش در شمال ایران و رنگ بال و پرش دقيقا مثل همين شيرينيه

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 92 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2018

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

آشپزها - قهوه - سیروپ - اسپرسو ساز

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد