متبک

فصل: 

طرزتهیه ومواد لازم متبک پلوی مخلوط عربی

تقریبا مشکل
تقریبا گران

متبک
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 1ساعت 20دقیقه

مواد لازم

برای 4 نفر

متبک

  • 3 پیمانه پلوپز برنج
  • 4 تکه مرغ
  • 2 عدد پیاز بزرگ
  • 1 پیمانه نخودفرنگی (لیوان)
  • 1/2 پیمانه کشمش پلویی
  • 1/4 پیمانه خلال پسته
  • 3 قاشق غذاخوری جعفری ساتوری شده
  • 50 گرم کره یا روغن برای برنج
  • 3 قاشق غذاخوری روغن مایع
  • 2 قاشق غذاخوری زعفران دمکرده غلیظ

ادویه

  • 1 قاشق چایخوری زیره سبز
  • 1/2 قاشق چایخوری پودر کاری
  • 1/2 قاشق چایخوری سر خالی پودر هل
  • 1/2 قاشق چایخوری پودر گرد لیمو
  • 1/2 قاشق چایحوری فلفل سیاه
  • 1 نوک قاشق چایخوری نمک

طرز تهیه

  1. ابتدا تکه های مرغ را در قابلمه ای بگذارید و روی آنرا با آب بپوشانید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید، کف روی آب مرغ را بگیرید سپس یک عدد پیاز را از وسط دو نیم کنید و در کنار تکه های مرغ قرار دهید، نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری هل و یک قاشق از زعفران دمکرده را اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم کاملا بپزد و نیمی از آب مرغ باقی بماند. تکه های مرغ را از آبش جدا کنید و آب مرغ را از صافی ریز رد کنید تا صاف شود.
  2. برنج را بشویید . برای برنج به ۵ پیمانه پلوپز آب احتیاج داریم که ابتدا با آب مرغ دو یا سه پیمانه را میریزیم(بستگی به میزان آب مرغ باقیمانده دارد) بعد باقی آنرا آب معمولی میریزم (اگر برنج شما تازه است به آب کمتری احتیاج دارید) یک قاشق چایخوری نمک ،کره و یک قاشق دیگر زعفران را به برنج اضافه کنید .
  3. در تابه ای 3 قاشق روغن بریزید و روی حرارت بگذارید یک عدد پیاز دیگر را که ریز خرد کرده اید به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود ، نخودفرنگی پخته ، کشمش شسته شده و جعفری را هم اضافه کنید و تفت دهید در آخر همه ادویه ها و کمی نمک هم اضافه کنید و بعد از کمی هم زدن حرارت را خاموش کنید.
  4. برنج را روی حرارت بگذارید تا بجوش آید حالا مواد تفت داده شده را هم به آب برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید و اجازه دهید آب برنج تمام شود(مثل حالت کته) در قابلمه ای دو قاشق روغن و کمی رعفران دمکرده بریزید و ته دیگ دلخواه خودتان را بگذارید سپس برنج مخلوط را که آبش کشیده شده روی ته دیگ بریزید و پلو را دم کنید من برای زیر قابلمه از شعله پخش کن استفاده میکنم ابتدا حرارت باید بالا باشد سپس حرارت را ملایم کنید ، حدود 45 دقیقه برای دم کشیدن پلو زمان لازم است.
  5. تکه های پخته مرغ را در دو قاشق روغن سرخ کنید تا کمی طلایی شوند ،پلوی دم کشیده را در دیسی برگردانید و کاملا مخلوط کنید حالا پلو را در دیس سرو بکشید و تکه های سرخ شده مرغ را روی پلو بچینید و با خلال پسته تزیین و سرو کنید.

یاداشت دستور تهیه

مرغ این پلو را میتوانید بصورت درسته پخته و سپس سرخ کنید و درسته در وسط پلو بگذارید.
میزان ادویه های این غذا را طبق ذائقه خانواده خودتان تنظیم کنید

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 437 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2019

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد