باقلوا استامبولی

فصل: 

طرزتهیه ومواد لازم باقلوا استامبولی

مشکل
تقریبا گران

باقلوا استامبولی
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 30دقیقه

مواد لازم

برای 4 نفر

باقلوا استامبولی

  • 1 بسته خمیر فیلو (مخصوص باقلوا)
  • 300 گرم بادام یا گردو یا پسته پودر شده
  • 2 قاشق سوپ خوری پودر قند
  • 2 قاشق چایخوری هل ساییده
  • 100 گرم کره
  • 1/4 پیمانه روغن مایع یا جامد

شربت

  • 1 1/2 پیمانه شکر (300 گرم)
  • 1 پیمانه آب (250 میلی لیتر)
  • 1/4 پیمانه گلاب
  • 1/4 پیمانه عسل یا گلوکز مایع
  • 1/4 قاشق چایخوری آبلیمو

طرز تهیه

  1. ابتدا مغزی مورد نظر خود را با پودر قند و هل مخلوط کنید (من مخلوط پودر بادام و پودر گردو استفاده کردم ) یک قالب 30 در 40 سانتی را آماده کنید و کف و دیواره های آنرا با روغن جامد یا سرخکردنی چرب کنید. کره و روغن را با هم روی حرارت بگذارید تا آب شود نباید بجوشد، سپس از صافی رد کنید تا جرم کره گرفته شود.
  2. خمیرفیلو را به اندازه قالب برش بزنید یک لایه کف قالب بیندازید و روی خمیر را با فرچه از مخلوط کره و روغن بمالید تا کاملا آغشته به کره شود 7 لایه دیگر را هم به همین ترتیب در قالب چیده و با فرچه کره بمالید، مغزی آماده را روی خمیر در قالب ریخته و پخش کنید کمی فشار دهید تا به خمیر بچسبد یک ورق دیگر از خمیر روی مواد بگذارید و مجددا با فرچه کره بمالید و 6 بار دیگر این کار را تکرار کنید و روی هر خمیر کره بمالید ، باید همه خمیرها به کره آغشته شوند.
  3. لایه آخر را که گذاشتید اول با یک کارد تیز برش بزنید سپس کره بمالید. فر را روی حرارت 190 درجه روشن کنید و یک ربع زمان دهید تا داغ شود قالب باقلوا را یک طبقه بالاتر از وسط بگذارید سینی لعابی کف فر بماند. حدودا نیم ساعت برای طلایی و سرخ شدن باقلواها کافیست. در این فاصله شربت را درست کنید.
  4. شکر و آب را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود از لحظه ای که آب به جوش آمد حرارت را کم کنید و ده دقیقه زمان بگیرید تا شربت قوام آید سپس عسل، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید یک جوش که زد حرارت را خاموش کنید. باقلواها که سرخ شدند شربت داغ را روی باقلوای داغ بدهید و برای حداقل ۴ ساعت اجازه دهید تا باقلواها داخل شربت بمانند تا شهد کاملا به خورد باقلوا برود. باقلوا را با پودر پسته تزیین کرده و در دیس بچینید و همراه چایی سرو کنید.
  5.  

یاداشت دستور تهیه

اگر میخواید باقلوای پسته درست کنید باید خلال پسته مرغوب رو پودر کنید یا از مخلوط مغز پسته خام و خلال پسته استفاده کنید. از ادویه هایی مثل دارچین، جوز هندی و کمی میخک هم میتونید تو مخلوط مغزیجات استفاده کنید. باقلوا کلا شیرینی پر شهدیه اگر دوست دارید کم شیرین تر باشه میزان شکر رو ۵۰ گرم کمتر محاسبه کنید.

من با نصف بسته خمیر و با موادی که در بالا ذکر کردم یک دیس(۳۰ ×۴۰) و ۴۸ برش باقلوا داشتم
نکته: خمیر فیلو خیلی زود خشک میشود آن مقدار از خمیر را که لازم ندارید حتما بسته بندی کنید تا خشک و غیرقابل استفاده نشود


سوال کرده بودن آیا میشه کلا با کره باقلوا درست کرد؟ بله میشه ولی کره زودتر میسوزه و زودتر هم کهنه میشه پس بهتره کمی روغن جامد یا مایع باهاش مخلوط بشه

میشه شربت با شیرعسل رو جایگزین شربت با عسل کنیم؟ بله میشه باید به این صورت عمل کنید یک لیوان آب +یک لیوان شکر+ نصف لیوان شیرعسل رو مخلوط کنید روی حرارت بزارید تا قوام بیاد حدود یک ربع زمان میبره کف روی شربت رو هم بگیرید توی این روش شربت باید سرد باشه باقلوا داغ!

در کل اگر شربت خیلی رقیق باشه باقلوا خمیر میشه اگر شربت زیادی قوام اومده باشه باقلوا شکرک میزنه

میتونید برای طعم بهتر کمی وانیل توی مواد و شربت باقلوا اضافه کنید

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 456 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2019

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد