حلوا شیر و دارچین

فصل: 
توسط
Featured Chef مهرانه

طرزتهیه ومواد لازم حلوا شیر و دارچین

آسان
تقریبا ارزان

حلوا شیر و دارچین
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 1ساعت 30دقیقه

مواد لازم

برای 8 نفر

حلوا

  • 2 پیمانه آرد (حدود 250 گرم)
  • 50 گرم مخلوط روغن کاملا جامد پخت و پز و کره
  • 70 گرم روغن مايع

شيره حلوا

  • 1 قاشق چایخوری دارچين
  • 3/4 پیمانه شير (يا مخلوط مساوی آب و گلاب)
  • 1/8 قاشق چایخوری پودر زعفران سائيده شده 1/8 تا 1/4 قاشق چايخوری
  • 3/4 پیمانه شکر
  • 1/4 قاشق چایخوری هل سائيده شده ( در صورت تمايل)

طرز تهیه

  1. آرد را در ماهيتابه متوسطی ريخته و روی شعله گاز قرار دهيد ، حدود 5 تا 10 دقيقه آنرا با شعله متوسط رو به بالا تفت داده و گهگاه با قاشق چوبی هم بزنيد تا ماهيتابه و آرد داغ شوند سپس شعله گاز را متوسط رو به کم کرده و تفت دادن آرد را حدود نيم ساعت ديگر ادامه دهيد تا از آرد ،بخار خارج شود و در اين حين گهگاه ، کمی آرد را هم بزنيد، از زمانی که آرد شروع به تغيير رنگ مشهود نمود حرارت را ملايم کنيد و آن را سريعتر از قبل هم بزنيد. در مجموع حدود 60 دقيقه (بسته به حرارت شعله و رنگ دلخواه) زمان لازم است تا آرد برنگ آرد نخودچی درآيد.
  2. در اواسط کار ، همزمان با تفت خوردن آرد، کليه مواد شربت را با هم مخلوط کرده و در شيرجوش يا قابلمه کوچکی ريخته و روی حرارت قرار دهيد و اجازه دهيد شکر حل شده و مواد بجوش آيند ،پس از به جوش آمدن شربت ، شعله را خاموش کنيد و شربت را کنار بگذاريد تا آرد آماده شود، شربت بايد ولرم نگاه داشته شود(داغ و جوشان نباشد، سرد يخچالی نيز نباشد) .کمی از آرد را در حين تفت دادن در بشقاب سفيد رنگ کوچکی ريخته و چند قطره روغن مايع به آن اضافه کنيد و رنگ حاصل را بررسی کنيد ، در اين حلوا نميخواهيم رنگ آن خيلی تيره باشد اما بيش از حد روشن و يا به رنگ کاچی نيز نباشد.
  3. پس از اطمينان از رنگ حاصل، بهتر است آرد را که داغ و سوزاننده است از الک سيمی رد کنيد و دقت کنيد که داغی زياد آرد ، آسيبی بشما وارد نکند.آرد الک شده را در قابلمه متوسطی ريخته و مجددا روی حرارت قرار دهيد تا آرد و قابلمه مجددا داغ شوند و همزمان ، کره و روغن ها را اضافه کنيد .با قاشق چوبی ، آرد و روغن را به خورد هم دهيد تا همه روغن ذوب و به خورد آرد رود و آرد ، بصورت پودری سفيد باقی نماند.مجددا رنگ آرد را با افزودن کمی روغن امتحان کنيد اگر رنگ آن دلخواه بود ، به تفت دادن اضافه نيازی نميباشد و سعی کنيد خيلی آرد را تيره نکنيد تا طعم نامطلوب نگيرد.
  4. شعله را خاموش و شربت آن را در چند مرحله به خورد آن دهيد و سريع و با قدرت آن را هم بزنيد.در مقادير زياد، بهتر است شخص ديگری بشما کمک کند و در حينی که شما آرد را هم ميزنيد ، وی ، شربت را روی آن بريزد.در اضافه کردن 3/1 پيمانه آخر شربت بسيار احتياط کنيد زيرا ممکن است بسته به جنس و آبخور آرد مصرفی و کاربرد مورد نظر حلوا و ميزان گرم بودن آرد و شربت ، به تمام آن نيازی نباشد ، غلظت حلوا برای مصارف گوناگون بايستی متفاوت در نظر گرفته شود
  5. مثلا اگر قرار است حلوا را با قيف و ماسوره شکوفه بزنيد يا روی کيک پهن کنيد بايد آنرا شل تر از حلوائی که در سينی پهن و سرو ميشود و يا برش ميخورد در نظر بگيريد بگونه ای که نتوان به راحتی آنرا گهواره نمود اما از ديواره قابلمه جدا شود.اما اگر حلوا برای مصارفی چون پهن نمودن در سينی ، قالب زدن يا خرما کمربندی با حلوا تهيه ميگردد نبايد اصلا نرم و شل باشد و بايستی بتوان آن را به راحتی گهواره نمود و کاملا در قابلمه يک تکه و منسجم باشد. پس از آنجا که آبخور آردها با هم متفاوت هستند، با افزودن شربت کمتر يا بيشتر بايستی بتوانيد غلظت مناسب حلوا برای مصارف گوناگون را خودتان تنظيم کنيد.
  6. گهواره کردن حلوا به معنای غلتاندن حلوا در قابلمه ای که به سمت راست و چپ کج کرده ايد ، بوده بگونه ای که حلوا منسجم شده و از قابلمه جدا گردد و سطح روی آن به سبب روغن افتادن براق شود، در حين غلتاندن، هرگاه حلوا يک تکه شد و صدای بمی بر اثر اصابت آن به ديواره قابلمه شنيده شد ، گهواره کردن را متوقف کنيد.
  7. بسته به جنس آرد، گاهی بسته به جنس آرد (معمولا در آرد نان سنگک) ممکن است شربت دستور برای حلواهای نرم تر که مناسب شکوفه زدن باشد، کم بوده پس همواره کمی شير ، آب يا گلاب مازاد بر دستور در کنار دستتان داشته باشيد و در صورتيکه حلوا خشک بود و به مايعات بيشتر نياز داشت ، چند قاشق با احتياط به آن مايعات اضافه کنيد اگر احياناً حلوا شل بود آن را چند لحظه روی شعله ملايم قرار داده و هم بزنيد تا حلوا از قابلمه جدا شود

یاداشت دستور تهیه

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 466 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2019

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد