گز آردى خانگى

فصل: 
Featured Chef زاهده

طرزتهیه ومواد لازم گز آردى خانگى مخلوط مغز پسته و بادام ويژه شيرينى هاى نوروز

 

تقریبا مشکل
تقریبا گران

گز آردى خانگى
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 50دقیقه

مواد لازم

برای 4 نفر

گز آردى خانگى

  • 1/2 قاشق چایخوری شيرخشت
  • 1/4 پیمانه گلاب
  • 125 گرم آب
  • 300 گرم گلوكز
  • 200 گرم شكر
  • 4 عدد سفيده تخم مرغ
  • 250 گرم مغز پسته و بادام

طرز تهیه

  1. شيرخشت را شسته و در ظرف بريزيد گلاب را به آن افزوده و كنار بگذاريد تا شيرخشت در گلاب حل شود
    آب و شكر را( حتما) در ظرف مسى ريخته و روى شعله ملايم قرار دهيد تا شكر به طور كامل در آب حل شود و پس از حل شدن شكر اجازه دهيد شربت كمى قوام بيايد سپس گلوكز را افزوده و هم بزنيد مخلوط آب و شكر و گلوكز كاملا بايد غليظ شود براى اينكه تشخيص دهيد چه زمانى به غلظت كافى رسيده است يك قطره از شربت را داخل ظرفى كه حاوى آب كاملا سرد است بچكانيد و سپس امتحان كنيد 
  2. كه كاملا شكننده باشد تقريبا 15 دقيقه مواد بايد روى حرارت باشد تا به غلظت مورد نظر برسد
  3. سفيده هاى تخم مرغ را در ظرف تميز و خشك با همزن برقى بزنيد تا كاملا فرم گرفته و فومى شود سپس شيرخشت را از صافى رد كرده و كم كم به سفيده ها اضافه كنيد و هم بزنيد سپس مخلوط سفيده و شيرخشت را به مخلوط شكر و گلوكز اضافه كنيد و با همزن يا ليسك هم بزنيد تا كاملا مخلوط شوند از اين مرحله به بعد بايد به صورت بن مارى گز را آماده كنيد 
  4. قابلمه مسى را روى ظرف حاوى آب قرار داده روى حرارت گذاشته و با قاشق چوبى مرتب هم بزنيد تا مايه درون قابلمه كاملا غليظ و سفت و كشدار گردد حدودا يك ساعت طول مى كشد براى امتحان مقدارى از مايه گز را درون ظرف بريزيد و اجازه دهيد خنك شود با اين روش مى توانيد متوجه شويد كه گز پخته يا نه
  5. در انتها مغزها را اضافه كرده و از روى آب جوش برداريد از مايه گلوله هاى كوچكى برداشته و در ظرف آرد بغلتانيد سپس در كاترهاى گرد كوچك قرار داده و شكل دهيد

یاداشت دستور تهیه

شكر بايد كاملا در آب حل شود سپس بجوشد تا شربت شكرك نزند و كيفيت گز پايين نيايد
مى توانيد نيمى از مقدار گلاب را با بيدمشك جايگزين كنيد و گز با عطر گلاب و بيدمشك تهيه كنيد (كه من شخصا اين كار را انجام دادم و طعم آن خاص تر شد و بيشتر مورد استقبال قرار گرفت)
افزودني سنتي و معروف اين محصول، صمغ طبيعي به نام گز انگبين مي باشد و دليل نام گذارى اين محصول به نام گز ، همين امر مى باشد. كه به علت كاهش چشمگير برداشت آن درسالهاي اخير با مان هاي مشابه مثل ترنجبين و شير خِشت و گز علفی جايگزين گرديده است
در گز شیرخشتی بین 5 تا 15% شیره شیرخشت در سیاه چاشنی ترکیب می شود شیره این گیاه باعث ایجاد خنکی در دهان می شود و گرمی گز را کاهش می دهد
شيرخِشت را از عطارى ها تهيه كنيد

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 179 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2018

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

آشپزها - قهوه - سیروپ - اسپرسو ساز

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد