دونات

فصل: 

طرزتهیه ومواد لازم دونات

آسان
تقریبا ارزان

دونات

دستور غذایی های مشابه

زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 40دقیقه

مواد لازم

برای 4 نفر

دونات

  • 1 قاشق سوپ خوری پودر مایه خمیر فوری(10گرم)
  • 1/4 پیمانه آب
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 1/4 پیمانه شکر(50 گرم)
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 60 گرم کره نرم
  • 3/4 پیمانه شیر (3 تا پیمانه 1/4)
  • 500 گرم آرد
  • 1 قاشق غذاخوری شکلات ذوب شده
  • 1 قاشق چایخوری شکر دانه درشت
  • 1/2 پیمانه روغن سرخ کردنی

طرز تهیه

  1. ابتدا همه مواد را اندازه کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند . شیر و آب باید ولرم باشند اگر دماسنج مخصوص مایعات دارید دمای 38 تا 40 درجه کافیست . آب یک قاشق از شکر و پودر مایه خمیر را در ظرفی بریزید و با در بسته ده دقیقه در جای گرم بگذارید تا پف کرده و مایه خمیر عمل کند. آرد را الک کنید . تخم مرغها/ نمک /مابقی شکر/ کره نرم / شیر و مایه خمیر عمل آمده را در کاسه ای با همزن دستی مخلوط کنید
  2. سپس آرد را در سه مرحله به خمیر اضافه کنید اول خمیر را با قاشق هم بزنید تا مواد تر و خشک مخلوط شوند سپس آرد اضافه کنید و خمیر را ورز دهید و در کاسه بچرخانید تا خمیر جمع شود . خمیر را به سطح آردپاشی شده منتقل کنید و ده دقیقه ورز دهید تا یکدست و شفاف شود. در کاسه تمیز و بزرگی یک قاشق چایخوری روغن بریزید و خمیر را در کاسه بچرخانید تا همه سطح خمیر چرب شود.
  3. روی کاسه را سلفون بکشید یا با پارچه تمیزی بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید و یک ساعت زمان دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. من همیشه کاسه خمیر را در فر خاموش میگذارم که گرمتر و تاریکتر از محیط آشپزخانه است که خمیر بهتر و سریعتر عمل بیاید. اگر فر ندارید در نزدیکی اجاق گاز بگذارید . در زمستان که هوا سردتر است خمیر دیرتر عمل میاید . یک ساعت که گذشت و حجم خمیر دو برابر شد سلفون را بردارید با انگشت روی خمیر بزنید اگر جای انگشتتان به سرعت پر شد یعنی خمیر هنوز عمل نیامده و باید زمان بیشتر بدهید اگر جای انگشتتان به کندی پر شد و جای انگشت روی خمیر ماند یعنی خمیر آماده است .
  4. با مشت پف خمیر را بگیرید و خمیر را روی سطح آردپاشی شده چند دقیقه ورز دهید تا هوای داخل خمیر خارج شود. توجه داشته باشید که نباید خمیر را چنگ بزنیدباید با کف دست و به حالت رخت شستن خمیر را ورز دهید تا یکدست شود.خمیر را به تکه های 80 گرمی تقسیم و سپس چونه کنید . یعنی هر تکه را روی سطح کار با کف دست بچرخانید تا کاملا گرد شود سپس هرتوپ خمیر را با فشار دست کمی تخت کنید .
  5. در یک سینی کاغذ روغنی بیاندازید روی کاغذ را با یک لایه آرد بپوشانید خمیر تخت شده را روی آرد در سینی بگذارید و با یک کاتر گرد دیگر یک دایره کوچک از وسط خمیر دراورید تا به شکل دونات دراید این گردیهای کوچک را با هم ورز دهید و دوناتهای دیگری درست کنید.روی خمیرها را با پارچه تمیز و کمی نمدار بپوشانید و یک ربع دیگر زمان دهید تا استراحت دوم انجام شود. در این فاصله قابلمه کوچکی را انتخاب کنید تا نیمه با روغن پر کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید تا گرم شود.
  6. یک ربع که گذشت و استراحت دوم تمام شد و همچنین روغن کاملا داغ شد یک عدد از دوناتها را با کفگیر و خیلی با احتیاط و با دقت از سینی بردارید و در روغن داغ بیاندازید و با یک قاشق از روغن داخل قابلمه روی دونات بریزید این حرکت باعث میشود روی دونات هم پف کند و سریع بالا بیاید دونات را هر چند دقیقه یکبار در روغن بچرخانید تا هر دو طرف به یک میزان رنگ بگیرد و پف کند و روی خمیر را هم تا کامل رنگ بگیرد همچنان روغن بریزید. هر دونات حدود 5 تا 6 دقیقه زمان میبرد تا قهوه ای طلایی شود .
  7. دونات سرخ شده را در سینی که با حوله کاغذی پوشانده اید بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود سپس دونات بعدی را سرخ کنید و .... اگر میخواهید دونات شکری داشته باشید تا دونات داغ است در مقداری شکر بغلطانید چون اگر دونات سرد شود دانه های شکر به دونات نمیچسبند.
  8. اگر دونات شکلاتی دوست دارید حدود 150 تا 200 گرم شکلات تلخ شیری یا سفید را به روش بن ماری یعنی روی بخار کتری یا داخل مایکروویو ذوب کنید سپس دوناتهای به دمای محیط رسیده را در شکلات بزنید و در صورت دلخواه با انواع ترایفل تزیین کنید. 

یاداشت دستور تهیه

دونات در هنگام سرخ شدن حتما باید در روغن غوطه ور باشد پس حتما از قابلمه کوچک یا شیر جوش استفاده کنید و دوناتها را یکی یکی سرخ کنید تا بیشتر پف کنند و در زمان سرخ شدن حتما از روغن داغ داخل قابلمه با قاشق روی دونات بریزید تا حسابی پف کند و بالا بیاید

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 197 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2018

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

آشپزها - قهوه - سیروپ - اسپرسو ساز

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد