نان خرمایی

فصل: 

طرزتهیه ومواد لازم نان خرمایی

آسان
تقریبا ارزان

نان خرمایی
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 1ساعت

مواد لازم

برای 4 نفر

نان خرمایی

  • 3 پیمانه آرد حدودا 450 گرم یا 3 پیمانه
  • 80 گرم شکر 80 گرم یا 1/3 پیمانه سر پر
  • 2 عدد تخم مرغ
  • 80 میلی لیتر کره یا روغن مایع 80 میلی لیتر یا یک سوم پیمانه
  • 100 میلی لیتر آب ولرم
  • 1/5 قاشق چایخوری خمیر مایه فوری
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک

مواد میانی

  • 250 گرم خرما
  • 1/3 پیمانه آب
  • 1 قاشق چایخوری پودر هل
  • 1 قاشق چایخوری دارچین (دلخواه)

رومال نان

  • 1 عدد زرده تخم مرغ
  • زعفران دمکرده مقداری
  • کنجد برای تزیین

طرز تهیه

  1. ابتدا آب و یک قاشق از شکر را مخلوط کنید بعد از کنترل دما (40 تا 45 درجه سانتیگراد)مایه خمیر را روی سطح آب بپاشید، خمیر مایه باید کاملا خیس شود و خشک نماند‌. خمیر مایه را در جای گرمی بگذارید تا عمل بیاید و حجمش دو برابر شود (حدودا 10 دقیقه)
  2. در کاسه ای با گنجایش مناسب تخم مرغها را شکسته روغن( یا کره آب کرده) بقیه شکر، نمک و مایه خمیر عمل آمده را ریخته و با قاشق هم بزنید تا مخلوط شوند . آرد الک شده را کم کم اضافه کنید، ابتدا با قاشق و سپس با دست ورز دهید. خمیر را روی سطح آرد پاشی شده منتقل کرده و ورز دهید مراقب باشید که آرد زیادی مخلوط نکنید. خمیر را 5 دقیقه ورز بدید تا صاف یکدست شود.
  3. مقدار کمی روغن در کاسه بزرگی بریزید خمیر را در کاسه انداخته و بچرخانید تا تمام سطح خمیر چرب شود روی کاسه خمیر را با سلفون یا پارچه تمیزی بپوشانید و برای مدت یک ساعت در جای گرمی بگذارید تا ور بیاید و حجمش دو برابر شود. در این فاصله مواد میانی را آماده کنید. خرما آب و ادویه ها را در قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید و همزمان هم بزنید تا خرماها له شوند میتوانید از گوشت کوب استفاده کنید تا خرماها له و نرم شوند.
  4. سپس کنار بگذارید تا کاملا سرد شوند گلوله هایی از خرما به اندازه گردو برداشته و با دست مرطوب گرد کنید و در سینی بچینید‌ بعد از اینکه خمیر ور آمد و حجمش دو برابر شد با مشت پف خمیر را بخوابانید و روی سطح آرد پاشی شده ورز دهید تا یکدست شود. سپس گلوله هایی به وزن هشتادگرم از خمیر جدا کرده بصورت گرد باز کنید از گلوله های خرمایی مرکز خمیر قرار داده و دو طرف خمیر را روی هم بیاورید سپس دو طرف مقابل را(شبیه بقچه کردن)
  5. گلوله خمیر را برگردانید تا قسمت جمع شده زیر کار بیافتد. خمیر را خیلی آرام با وردنه باز کنید فشار دستتان ملایم باشد که خرما بین دولایه خمیر پخش شود. حالا با قیچی دوازده برش روی خمیر ایجاد کنید. برشها نباید به مرکز خمیر برسد .کف سینی فر کاغذ روغنی بیاندازید و هر نان که آماده شد به سینی منتقل کنید روی نانها را با پارچه تمیزی بپوشانید و 20 دقیقه دیگر استراحت دهید. فر را روی 180 درجه سانتیگراد یا 375 درجه فارنهایت روشن کنید.
  6. کف فر یک کاسه استیل خالی قرار دهید و 10 دقیقه تا یک ربع زمان بدهید تا فر خوب داغ شود. مواد رومال را مخلوط کرده و روی نانها بمالید مرکز نان را هم کنجد بپاشید.در فر را باز کنید و یک لیوان آب سرد داخل کاسه استیل بریزید سینی نان را سریع داخل فر داغ قرار دهید سرعت عمل داشته باشید که بخار و گرمای فر از بین نرود.حدودا 25 دقیقه تا نیم ساعت و یا تا زمانی که روی نانها طلایی شوند زمان دهید تا نانها پخته شوند.نانها را روی پنجره سیمی منتقل کرده و اجازه دهید به دمای محیط برسند سپس سرو کنید .نوش جان

یاداشت دستور تهیه

دستورتهیه فوق برای پخت 10 عدد نان خرمایی است.

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 320 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2019

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد