کیک شیفون

فصل: 

طرزتهیه ومواد لازم کیک شیفون بدون جدا کردن زرده و سفیده

آسان
تقریبا ارزان

کیک شیفون
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 1ساعت 20دقیقه

مواد لازم

برای 4 نفر

کیک شیفون

  • 4 عدد تخم مرغ
  • 1/5 پیمانه آرد
  • 1 پیمانه شکر سرخالی
  • 1/4 پیمانه روغن کمی بیشتر از یک چهارم پیمانه
  • 1/4 پیمانه آب کمتر از یک چهارم پیمانه (آب و روغن با هم نصف پیمانه میباشد و باید انها را روی هم بریزیم)
  • 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر استاندارد
  • 1 نوک فاشق چایخوری وانیل

طرز تهیه

  1. ارد و بیکینگ پودر را سه بار الک کنید ( اگر از کاکایو استفاده کردید، کاکایو هم با این مواد الک کنید). سعی کنید برای پایه کیک با خامه حتما کاکایو اضافه کنید چون این کیک واقعا شکلاتیش با خامه عالی میشه. دو تا سه قاشق از ارد کم کنین و به جاش کاکایو بریزید.
  2. تخم مرغ و شکر و وانیل رابا همزن به مدت 10 دقیقه میزنیم تا کشدار و کرمی شود و حجمش تقریبا دو برابر شود، سپس 1پیمانه از آرد را به مواد اضافه کرده و با همزن برقی میزنیم. بعد از آن, آب و روغن را اضافه میکنیم و هم میزنیم و در نهایت نصف دیگر آرد را اضافه و با لیسک به صورت زیر و رو هم میزنیم، وقتی کاملا یکدست شد داخل قالبمان را کاغذ روغنی انداخته فقط روی کاغذ را چرب میکنیم.
  3. اصلا جداره قالب را چرب نکنید چون بعد از پخت از قالب جدا میشود و کیکتان کوچکتر میشود. موادمان را داخل آن میریزیم و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت در دمای 170 درجه سانتی گراد میگذاریم.حتما بعد از 40 دقیقه چک کنید.
  4. به ازای هر تخم مرغ که اضافه میکنیم باید 25 گرم شکر و 25 گرم آرد اضافه کنیم و بقیه مواد را هیچ تغییری نمیدهیم. یعنی برای 6 تخم مرغ باید 50 گرم آرد و 50 گرم شکر اضافه کنیم.
  5. اما برای 8 تخم مرغی کاملا همه مواد دو برابر میشود.
    در صورتی که بخواهیم کیکمان شکلاتی باشد باید به هر میزان که پودر کاکایو اضافه میکنیم، به همان میزان از آرد کم کنیم

یاداشت دستور تهیه

همه نکات مربوط به کیک شیفون
برای این کیک شیفون، از قالبهای فلزی لبه بلند استفاده کنید که در فروشگاههای لوازم قنادی در سایزهای مختلف وجود دارد (مارک موج عالیست). این قالبها جداره بلندی دارند. بسته به تعداد تخم مرغ، سایز قالبها متفاوت است. البته میتوان در قالبهای مستطیلی هم به صورت تخته ای آن را درست کرد. 
قالب این کیک تا ده تخم مرغی موجود است. از سایز 20 سانت شروع میشود.
اگر میزان ارد رو کم نکنید و همینطوری کاکایو اضافه کنید کیک سنگین میشه و پف لازم رو نمیکنه.
دور قالب را نمیخواد کاغذ بذارید و فقط چرب کنید.
ممکن است به خاطر فرتان کیک گنبدی شود باید قلق فر دستتان بیاید تا این اتفاق نیفتد، اگر این اتفاق افتاد، برای تزیین، گنبد روی آن را ببرید. 
برای کیک تولد و ... توصیه میشود این کیک را شکلاتی درست کنید.
اگر میخواهید کیکتان حسابی شکلاتی شود از 3قاشق غذاخوری پودر کاکایو استفاده کنید. پودر کاکایو هم حتما باا ارد الک کنید 
پودر کاکایوی فله ای ترکیه ای خیلی خوب است. پودر کاکایوی هلندی، عطر خیلی خوبی دارد.
این کیک نیاز به جدا کردن زرده و سفیده ندارد ولی فقط هم زدنش کمی طولانی است.
برای اینکه چک کنید که ایا کیک پخته یا نه، لازم نیست حتما از خلال دندان یا سیخ چوبی استفاده کنید تا روی کیکتون خراب شه. میتوانید با انگشت روی آن را فشار دهید اگر جای انگشت روی کیک ماند، یعنی هنوز نپخته اما اگر جای انگشت نماند یعنی پخته است. بعد از نیم ساعت به کیک سر بزنید. 
این کیک خوبیش به اینه که وقتی ارد را اضافه کردید راحت میتوانید با همزن بهم بزنید. در حالیکه بقیه کیک ها را موقع اضافه کردن آرد, باید با دست بهم زد.
کلا همیشه قبل از اضافه کردن شکر به تخم مرغ، اول خود تخم مرغ رو کمی با همزن بزنید تا از حالت لختگی در بیاد و بعد شکر و بقیه مواد را اضافه کنید.
به هیچ عنوان شکر رو اسیاب نکنید. شکر، هنگام حل کردن با تخم مرغ باید به صورت دانه ای باشد.
خوبی این کیک این است که بافت لطیفی دارد و بدون خامه هم میتوان آن را خورد. برعکس اکثر کیکهای پایه که کمی بوی تخم مرغ میدهند و حتما باید با خامه یا کرم تزیین شوند. اگر خواستید میتوانید این کیک را با هر طعمی که دوست دارید درست کنید. مثلا پرتقالی یا نسکافه ای یا ....
به کیک میتونید رنگ هم اضافه کنید. مثلا اگه پرتقالی درست میکنید، بهش رنگ زرد اضافه کنید.
برای این کیک باید از تخم مرغهای درشت استفاده کنید.اگر تخم مرغهاتون کوچک بودند به جای 4تخم مرغ از 5 تخم مرغ استفاده کنید

نظر

5
جمعه, 05 بهمن 1397
عالی بود - سمیرا

ثبت نظر

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2019

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد