زرشک پلو با مرغ و تهچین ساده

فصل: 
Featured Chef Ashpazi_r_sh

طرزتهیه زرشک پلو با مرغ و تهچین ساده مواد لازم زرشک پلو با مرغ و تهچین ساده

آسان
تقریبا ارزان

زرشک پلو با مرغ و تهچین ساده
زمان تهیه کردن
زمان پخت
زمان انتظار 2ساعت

مواد لازم

برای 6 نفر

زرشک پلو با مرغ

  • 6 تکه مرغ خرد شده
  • 5 پیمانه برنج
  • 1 قاشق غذاخوری پر رب گوجه فرنگی
  • 1 قاشق غذاخوری آّبلیمو
  • 1/8 قاشق چایخوری زعفران
  • 1 لیوان زرشک
  • خلال بادام و خلال پسته (در صورت تمایل) به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم
  • 1 عدد پیاز متوسط ریز خرد شده

تهچین ساده

  • 2 پیمانه برنج
  • 1 عدد تخم مرغ
  • 4 قاشق غذاخوری ماست چکیده
  • زعفران به میزان دلخواه
  • نمک و فلفل به میزان دلخواه
  • 3 قاشق غذاخوری روغن
  • زرشک، خلال پسته و بادام برای تزئین (اختیاری)

طرز تهیه

  1. مرغها را به اندازه ای که دوست دارید چهار یا هشت تکه کنید یا اینکه فقط از ران یا سینه مرغ استفاده کنید که مجلسی تر است. تکه های مرغ را خوب شسته و کنار بگذارید.
  2. به تمام سطح مرغ نمک بزنید. در قابلمه ای روغن بریزید و مرغ ها را سرخ کنید. وقتی که زیر و روی مرغ ها کاملا سرخ شد از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
  3. یک پیاز را کاملا ریز خرد کنید و در همان ظرفی که مرغ را سرخ کرده اید سرخ کنید، سپس رب و فلفل و آبلیمو را اضافه کنید و چند ثانیه ای تفت بدید.
  4. سسی رو که درست کردید از قابلمه خارج کنید و باز مرغها را درون همون قابلمه بچینید و سس را روی مرغها بریزید. از بغل مرغها سه تا چهار لیوان آب هم اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا به جوش بیاد. بعد شعله را کم کنید تا هم مرغ ها کاملا پخته شوند و هم آب خورشت بخار شه و تنها حدود یک لیوان سس در انتهای پخت باقی بماند.
  5. وقتی که خورشت مرغ کاملا آماده بود، مقداری زعفران در آب حل کنید و به مرغ اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه خاموش کنید.
    برای درست کردن برنج هم باید برنج را خوب پاک کنید و بعد با آب ولرم بشویید و با مقداری نمک برای یکی دو ساعت خیس کنید. بعد از اینکه برنج خیس خورد، مقداری آب درون یک قابلمه که کنجایش جوشیدن برنج را داشته باشد میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش آید.
  6. وقتی آب به جوش آمد آب برنج را که خیساندیم خالی میکنیم و برنج را درون آب در حال جوش میریزیم و کمی صبر میکنیم تا دوباره بجوشد. کف برنج را میگیریم و میگذاریم برنج قد بکشد. وقتی چند دانه برنج روی آب آمد میتوانیم برنج را آبکش کنیم.
  7. در قابلمه یک یا دو قاشق روغن ریخته با یک استکان آب اگر دوست داشتید ته دیگتون رنگی باشه یه نوک قاشق چایخوری زعفران یا زردچوبه میریزیم. مقداری برنج روی آب روغن رنگی ریخته با پشت قاشق برنج را صاف میکنیم و مابقی برنج را روی آن میریزیم و یک استکان آب و روغن را هم روی برنج میریزیم. سپس در قابلمه را میبندیم و شعله را زیاد میکنیم و صبر میکنیم. به محض بلند شدن بخار برنج، سریع دم کنی را گذاشته و شعله گاز را کم میکنیم.
  8. اون مقدار زرشک را که پاک کردید اول در یک سبد کوچک خوب بشورید و در ظرفی حدود ٥ دقیقه خیس کنید تا احیانا اگر شن ریزه ای داشته باشه پاک شود. بعد از پنج دقیقه در آبکش بریزید. خلال بادام و پسته را هم بعد از شستن در مقداری کره برای چند ثانیه فقط تفت میدهیم.
  9. باید مراقب باشید که سرخ نشه و فقط کمی بوی کره بگیره و از روی شعله بردارید. بعد زرشک را هم در مقداری کره انداخته و روی حرارت ملایم یک تفت کوچک میدهیم. موقع تفت دادت زرشک هم نباید آبش کشیده بشه و تنها در حدی که بوی کره بگیره کافیه. به دلخواه یک قاشق غ شکر دوست داشتید به زرشک اضافه کنید و تفت بدید. یک قاشق غذا خوری زعفران حل شده به زرشک اضافه کنید و سریع خاموش کنید.
  10. حالا منظر بمانید تا برنج دم بکشد و خورشت مرغ مجلسی شما هم آماده شود. بعد از دم کشیدن برنج یک بشقاب گود برداشته مقدار دو تا سه قاشق زعفران دم کرده و کره ریخته و یک کفگیر برنج روی آن بریزید تا برای روی برنج آماده شود. سپس برنج را به دلخواه و سلیقه خود با برنج زعفرانی و زرشک و خلالها تزئین کنید. مرغ ها را هم در ظرفی بکشید و يا ريش ريش كنيدو در کنار زرشک پلو سرو کنید.

یاداشت دستور تهیه

تهچین ساده : برنج را با چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد سپس با آب ولرم آبکشی کنید ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت می فشارید اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد ).

در ظرفی تخم مرغ ، ماست چکیده و روغن را با یکدیگر مخلوط می کنیم. زعفران را از قبل با مقدار کمی آب دم کنید و زعفران دم کرده را به ترکیب اضافه کنید.سپس برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا تمام برنج به مایه آغشته شود. با کمی نمک و فلفل آن را مزه دار کنید. ترکیب را در قابلمه ای که می خواهید ته چین را در آن بپزید بریزید و با پشت قاشق یا کفگیر آن را خوب فشار دهید تا متراکم شود. دقت داشته باشید که سطح ته چین صاف و یکنواخت باشد و خوب فشرده شده باشد.

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. زمانیکه صدای جلز و ولز روغن به گوش رسید حرارت را کم کنید و اجازه دهید ته چین ساده به مدت 1 ساعت به آرامی بپزد. پس ازین مدت قابلمه را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید کمی خنک شود تا ته چین راحتتر جدا شود. سپس قابلمه را برگردانید و به دلخواه با کمی زرشک تفت داده شده، خلال پسته یا بادام تزیین کنید و نوش جان کنید. می توانید این ته چین خوشمزه و زعفرانی را بدون تزیین نیز سرو کنید

ارزش غذایی

Per Serving
  • کیلوکالری: 522 کیلو کالری

اولین نظر را ثبت کنید!

(5/5)
ایمیل شما نزد ما محفوظ خواهد ماند.



تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2019

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد