آبان 18

اسپرسو


باریستا کیست؟
باریستا مثل یک سرآشپز ماهر در بحث قهوه می‌ماند. فردی است که برای این پیشه دوره دیده و مهارت کامل در آماده سازی قهوه و سرویس دهی به مشتریان را دارد. در ایتالیا از قدیم الایام باریستاهای سنتی زن و مرد روزانه صدها قهوه دم می‌کردند. به طور حرفه‌ای با تلاش و دقت بی‌نظیر به طور دستی و ماشینی به روش دستی هربار حدود چند دقیقه زمان می‌برد. آنها باریستاهای نسل اول و سنتی بودند، اما امروزه باریستاها کسانی هستند که علاقه شدیدی دارند به قهوه و اسپرسو و کسانی هستند که به دنبال لذت بردن از دم کردن حرفه‌ای قهوه هستند. این افراد خودشان را به چالش می‌کشند تا عالی ترین کار را ارائه دهند. هر روز دنبال راههایی برای بالا بردن بهترین روش برای دم کردن قهوه هستند تا رضایت مخاطبان خود را بیشتر جلب کنند. آنها یاد می‌گیرند راجع به انواع ترکیبات قهوه و روش‌های پختن آن و کشف کردن دقیق اینکه قهوه باید چه طعمی داشته باشد و آنچه که باعث می‌شود بهترین ارائه از یک اسپرسوی حرفه‌ای را جلوه دهند! باریستاها با هم برسر دانسته هایشان رقابت می‌کنند و همدیگر را به چالش می‌کشند درباره اینکه کجا و چگونه با چه کیفیتی قهوه رشد کرده. آنها مطالبی راجع به دم کردن، آسیاب کردن قهوه، تجهیزات و ماشین آلات می‌دانند، به مانند یک راننده ماهر مسابقه که اطلاعات کافی راجع به موتور ماشین خود و تمام اجزای آن دارد، باریستاهای حرفه‌ای می‌دانند چه زمانی لازم است صفحه آسیاب خود را عوض کنند! که در شماره بعدی در ادامه همین مقاله به طور مفصل به آن اشاره خواهیم کرد. یک باریستا مشتاق بهترین و مفرح ترین لحظه‌ها را با قهوه سپری می‌کند یکی دیگر از نقشهای بسیار مهم یک باریستا وجهه دادن و خوب جلوه دادن قهوه است. برای اینکه مشتری یک باریستا اطلاعات کافی درباره فواید و یا دم کردن اصولی و استاندارد قهوه ندارد ولی آنها خوب می‌دانند و می‌فهمند که باریستای مورد علاقه شان به این کار به عنوان یک حرفه نگاه می‌کند و با عشق و علاقه آنرا انجام می‌دهد تا به صورت یک وظیفه از باریستای خود همیشه انتظار بهترین‌ها را دارند. چندین تیم و صدها نفر، دانه قهوه‌ای را که ما می‌نوشیم را لمس می‌کنند ولی باریستا آخرین نفر است و مهمترین فرد این تیم. دم کردن یک قهوه فراتر از انتظار مشتری باعث می‌شود که میزان لذتی که از نوشیدن یک قهوه می‌برد هم افزایش پیدا کند و باعث درخشش انفرادی باریستایی می‌شود که آنرا به خوبی و با وسواس و دقت بی‌نظیری عمل آورده است.


اسپرسو چیست!
اسپرسو یک نوع دانه با یک شیوه برشتن نیست بلکه یک روش آماده سازی قهوه است. 9 اتمسفر فشار، 7 گرم قهوه و 30 ثانیه عصاره گیری، یک کنستانتره پر از رایحه، مزه و طعم واقعی قهوه در یک فنجان 25 تا 30 میلی لیتری (1 اونس) اسپرسو در یک فنجان تولید می‌کند. شبیه همه چیزهای فوق العاده، این یکی مجموعه عالی است. قهوه اسپرسو از آنجایی که حاوی عناصر متنوعی است (اسید، پروتئین، شکر، روغن، و دیگر مواد) یک محصول فوق العاده است. ذرات معلق در اسپرسو شامل روغن قهوه، عطر و رایحه آن است. قهوه یک ماده ناپایدار و غیرقابل حل است که باید آنرا دم کرد که اسپرسو یکی از روشهای دم کردن آن به حساب می‌آید و با نظر اکثر کارشناسان بهترین و سریع ترین روش دم کردن قهوه با بهترین عطر و طعم، با لایه‌ای از فوم به رنگ فندق بر روی آن به حساب می‌آید. متغیرهای یک اسپرسوی عالی:
مقدار؛
مقدار قهوه در سبد فیلترسینگل 7 گرم و در سبد فیلتر دبل 14 گرم است.
دما؛
دمای آبی که از قهوه عبور می‌کند باید بین 88 تا 92 درجه سانتی گراد (190 تا 197 درجه فارنهایت) باشد.
فشار؛
9 اتمسفر فشار به کیک قهوه اعمال می‌شود. این فشار توسط پمپ ویژه‌ای که عصاره گیری کامل را ضمانت می‌کند، تنظیم می‌شود.
فنجان مناسب؛
قهوه اسپرسو سینگل (Single) باید در فنجان دسته دار (Demitasse) با ظرفیت 25 تا30 میلی لیتری (1 اونس) سرو شود. اگر از فنجان با ظرفیت 2 اونس برای سرو اسپرسو سینگل استفاده می‌کنیم هیچ وقت به جز در مواقعی که سفارش اسپرسو دبل (Double) داده شده است نباید حجم قهوه داخل فنجان از نصف بیشتر باشد.
زمان؛
زمان عصاره گیری از زمانی که ابتدا قهوه ظاهر می‌شود تا اینکه عصاره گیری پایان پذیرد 25 تا 30 ثانیه است. زمان بیش از اندازه (بیش از 35 ثانیه) قهوه بیش از اندازه عصاره گیری شده با میزان بالاتری کافئین و مزه تلخی شدید ارائه می‌دهد. زمان بیش از اندازه کم (کمتر از 20 ثانیه) اسپرسو تحت عصاره گیری که میزان قهوه و مزه اصلی کمی دارد ایجاد می‌کند.
حجم؛
اسپرسو در فنجان باید بین 25 تا 30 میلی لیتر باشد.


احساس نهایی باریستا؛


یک اسپرسوی خوب باید به طور عالی سرو شود، انتظار، شیوه ارائه، تمیز بودن، زمان بندی و ادب برای موفقیت یک باریستا ضروری است.
توجه به جزئیات؛
به محض آماده شدن، اسپرسو را سرو کرده، بسته شکر و قاشق را روی نعلبکی یا در کنار آن قرار داده، فنجان‌های زیبا را در بهترین شرایط بکار گیرید. یک لیوان آب در کنار اسپرسو به سرو حرفه‌ای آن کمک می‌کند. اینها تنها تعدادی از جزئیات گریز ناپذیر یک سرویس برجسته است. لباسهای فرم اتو کشیده شده، میزها و محیط تمیز، راهی است که می‌توانید به مشتریان ارزش داده و به آنها نشان دهید حتی قبل از اینکه وارد کافه شوند بهترین تجربه قهوه آنها را ارائه خواهید داد. همانطور که آنها وارد کافه می‌شوند باید با لبخند و احترام به استقبال آنها بروید. مشتریان انتظار دارند که با آنها به عنوان میهمان برخورد شود با بهترین محصولات پذیرایی شده و تحت تأثیر یک ارائه سازمان دهی شده مطابق با نیازهایشان بوده قرار گیرند. سرویس یک ابزار قدرتمند است. این کار محصولات را ارتقاء بخشیده و وفاداری مشتری را افزایش و به شخصیت قهوه خانه کمک می‌کند. سرویس عالی می‌تواند کسب و کار را رونق دهد زیرا مشتری که یک تجربه فوق العاده داشته است باز می‌گردد و به دیگر دوستانش نیز آنجا را پیشنهاد خواهد داد.


فرنچ پرس کافی:
به عمل آوردن قهوه با پارچ قهوه ساز در حقیقت درست کردن قهوه داخل پارچ است. قهوه‌ای که این پارچ به شما ارائه می‌دهد، قهوه‌ای ملایم با عطر فراوان و دلپذیر است که می‌توان با میل این قهوه روزی آرام و پرانرژی را همراهی کرد. که البته از طعم و رایحه فوق العاده و بی‌نظیر مخلوط این قهوه با شیر داغ تازه، پس از یک روز کاری دشوار نباید گذشت.


نکات مهم برای داشتن قهوه‌ای خوش عطر و اصیل:


اجزای قهوه ساز شامل سه فیلتر یا صافی، درب پارچ که همراه میله نگهدارنده صافی‌ها است و مخزن قهوه
ابتدا برای قهوه ساز 300 سی سی یا دو نفره بین 14 تا 30 گرم پودر قهوه آسیب شده (که آسیب قهوه باید مخصوص قهوه فیلتر باشد) را داخل پات یا پارچ بریزید.
برای دو نفر حداکثر 220 سی سی آب جوشی که دمای آن بین 75 تا 90 درجه باشد را روی قهوه ریخته و با قاشق حدود 5 ثانیه به هم بزنید.
درب قهوه ساز را بر روی ظرف قرار دهید. سپس درب قهوه ساز را به آرامی تا یک دوم ظرف فشرده و بین 3 تا 5 دقیقه فیلتر قهوه ساز را به همین حالت نگه می‌داریم.
پس از اتمام زمان دم کردن فیلتر را به آرامی فشار داده تا پودر قهوه داخل ظرف کاملاً پرس شود. قهوه دمی ما حاضر و آماده سرو است.
توصیه می‌شود که پس از استفاده کامل از قهوه ساز تمام اجزا و قطعات آنرا با برس مخصوص ظرف کامل شسته شود و از نبودن پودر قهوه در بین اجزا اطمینان حاصل شود.

دسته: قهوه   منتشر شده در چهارشنبه, 18 آبان 1390 23:52  نوشته شده توسط پریسا   بازدید: 10148 Tags: چاپ

مجموع رتبه (0)

0 از 5 ستاره

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر به عنوان مهمان

0
نظر شما به دست مدیر خواهد رسید
شرایط و قوانین.

کاربرانی که در این گفتگو شرکت کرده اند

  • Isfahan, Iran

    سلام سایت خیلی خوبی است دست شما درد نکنه:):)

    دوست دارم 1
  • سلامم.خسته نباشید سایتتون خیلی جالبه و تنوع خاصی داره!;)فکر نمیکردم که درست کردن یک قهوه خوب تا این حد میتونه حرفه ای و دقیق باشه.حداقلش یاد گرفتم ک هر کاری واسه انجام شدنش ب بهترین شکل،سطح خاصی از دقت و مهارت رو باید در پیش داشته باشه!در کل جالب و باحال و خوشمزه!:);)

    دوست دارم 0

تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد