چگونه کفیر آب تهیه کنیم

آیا دلتون برای نوشیدنیِ گیلاس و لیمو تنگ شده؟ یا دنبال یک جایگزین مناسب برای نوشابه برای فرزندانتان هستید؟
نوشابه یِ‌گازدارِخانگی برای کمک به شما آماده است.

نه تنها کفیر آب بسیار خوش طعم است، بلکه بسیار غنی از باکتری های مفیدی است که در هضم غذا و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، تاثیر گذار هستند.
اما بهترین ویژگی آن این است که در کمتر از 5 دقیقه حاظر میشود و کودکان عاشق آن هستند.
به منظور تهیه ی نوشیدنی شما به لوازم زیر نیازمند هستید.
1شیشه ی 1 لیتری
1 صافی پلاستیکی (صافی فلزی باعث آسییب رساندن به دانه های کفیر خواهد شد)
مقداری پارچه و کش برای پوشاندن سرِ شیشه
 لیوان یا ظروف مندرج
بطری های دهن باریک. مثل عکس های پایین

مواد لازم:
1)4/1 الی 3/1 لیوان نیشکر یا شکر سفید اورگانیک
از عسل استفاده نکنید چرا که ترکیب مناسبی با دانه های کفیر نیست.
2) 3 لیوان آب تصفیه شده( بدون هیچگونه فلور یا کلر، چرا که باعث از بین رفتن دانه های کفیر خواهد شد)
3) 2 تا 3 قاشق غذاخوری دانه ی کفیر

ایده های اختیاری برای طعم دهنده:
 تیکه های کمی از زنجبیل که باعث میشوند نوشیدنی گاز بیشتری داشته باشد.
2/1 لیمو ترش و نعناع تازه که بسیار نشاط آور هستند.
2 تا 3 قاشق چای خوری عصاره ی وانیل.
 میوه های خشک شده مثل انبه و آناناس
مطمئن شوید که آن ها با گوگرد محافظت نشده باشند(منظور این است که سعی کنید از میوه هایی استفاده کنید که یا به روش کلاسیک و خانگی خشک شده باشند و یا اگر به روش صنعتی خشک شده اند، در فرایند خشک سازی از مشتقات گوگرد استفاده نشده باشد
دستور العمل:
 حل کردن شکر در مقداری آب داغ:
3/1 لیوان نیشکر را درون شیشه ی 1 لیتری بریزید. 3/2 لیوان آب را در تابه ای به مقداری گرم کنید که بتوان شکر یا نیشکر را درآن حل کرد. سپس آب را درون شیشه ریخته و تا جایی که تمام شکر یا نیشکر ها حل شوند، هم بزنید( البته اگر دوست دارید میتوانید شکر یا نیشکر را به همان ظرفی که آب را گرم کرده اید، اضافه کنید و آن ها را درون آب حل کنید و سپس محلول نهایی را وارد شیشه کنید)
3/1 آب باقی مانده را هم اضافه کنید.
قبل از انجام مرحله ی بد، مطمئن شوید که آب به دمای اتاق رسیده است.
 صاف کردن دانه های کفیر:
از هر نوع دانه ی کفیری که استفاده میکنید، نیاز است تا آن هارا صاف کنید.
بهترین روش این است که صافی خود را بر روی یک لیوان مندرج قرار داده و دانه ها را داخل آن بریزید و هر زمان که لیوان پر شد آن را به منظور تخمیر دوم، در بطری ِدهن باریک میریزیم، که در ادامه توضیحات بیشتری در این خصوص داده خواهد شد.
حتما از یک صافی پلاستیکی استفاده کنید چرا که صافی فلزی به دانه ای کفیر آسیب میرساند.
ذرات بعد از صاف شدن به شکل زیر در می آیند:

 اضافه کردن دانه ها به مخلوط اب وشکر

در عکس سمت راست، کفیر کاملا جدیدی را مشاهده میکنیم که هنوز تخمیر نشده است. اما در سمت چپ عکسی از همین نوشیدنی است که کار تخمیر آن تمام شده و رنگ روشنتری به خود گرفته.

سر شیشه را با پارچه و کش محکم ببندید و آن را در نقطه ای گرم از آشپزخانه قرار دهید(بدور از تابش مستقیم نور خورشید) و24 الی 48 ساعت برای تخمیر به آن زمان دهید
بعد از 1 الی 2 روز کفیر خودتان را صاف کنید و بلافاصله آن را بنوشید و برای استفاده های بعدی آن را در یخچال قرار دهید یا اینکه میتوانید به آن طعم دهنده اضافه کنید ویا حتی آن را برای بار دوم مخمر کنید تا به مانند نوشابه های گاز دار، گاز دار شود. توضیحات بیشتر در زیر آمده است.
 (اختیاری) اگر تمایل دارید طعم دهنده ها را به نوشیدنی خود اضافه کنید.
شما میتوانید طعم دهنده ی مورد نظرتان را به کفیرِ یک بار مخمر شده، اضافه کنید ومدتی در یخچال قرار دهید تا کاملا مخلوط شوند
یا اینکه بعد از اضافه کردن طعم دهنده آن را برای بار دوم مخمر کنید تا گاز دار شود.( برای مشاهده ی لیست پیشنهادی طعم دهنده ها به بالای صفحه، قسمت "مواد لازم" مراجعه کنید)
 (اختیاری) مخمر شدن برای بار دوم به منظور گاز دار شدن بیشتر نوشیدنی.
برای اینکه کفیر شما کربناته(گازدار) شود، باید آن را داخل بطریی که کاملا درش مهروموم شده است قرار دهید.
باکتری های مفید و مخمر ها با مصرف شکر باعث آزاد شدن گازی میشوند که نوشیدنی را گازدار میکند.
به عنوان یک مزیت جانبی، میتوان گفت که این نوع از کربنیته شدن به هضم غذا کمک میکند

من به نوشیدنی خودم، بسته به دمای آشپزخانه بین 1 الی 3 روز برای مخمر شدن زمان میدهم. شخصا ترجیح میدهم که اکثره شکرها قبل از سرو نوشیدنی به گاز تبدیل شوند. اما شما هر زمان که عطر و طعم را پسندیدید میتوانید یک لیوان برای خود بریزید.
نکات ویژه:
بسته به سرعت تخمیر در منطقه ی خودتون، بطری ها را چک کنید، چراکه اگر بیش از حد مخمر شوند، بعد ازباز کردن در بطری، سروصورت و آشپزخانه ی شما بر اثر زیادی جمع شدن گاز، پر از نوشیدنی میشود. البته اگر من این رو میدونم دلیل بر این نمیشه که این بلا سر خودم اومده.
البته امکان این هم وجود داره که اون رو با آبمیوه های تازه، مخمر کنیم
اما بازده ی الکی آن ها مقدار کمی از کفیر معمولی بالاتر است.
لطفا برای سرو نوشیدنی به کودکان بیشتر احتیاط کنید و مدت زمان کمتری آن را مخمر کنید. همینطور دوبار مخمر کردن، با آب میوه توصیه نمیشود، چراکه سرعت تخمیرآن بالاتر است و امکان دارد باعث ترک خوردن بطری شود

دسته: نوشیدنی   منتشر شده در جمعه, 26 خرداد 1396 12:38  نوشته شده توسط Armin   بازدید: 2624 Tags: چاپ

تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2018

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

آشپزها - قهوه - سیروپ - اسپرسو ساز

 logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد