معرفی
My QR Code
Virtual Gifts
صفحه ها
Pinned Items
Recent Activities
  • در طول ساعات طولانی روزه‌داری در تابستان،

    برای کاهش عطش ،
    مالیدن روغن بادام،
    یا روغن بنفشه
    به بدن،شکم،گونه‌ها،پیشانی و پشت گوش توصیه می شود
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.



  • #کاداییف_سارمای #ترکیه


    مواد لازم:


    500 گرم کاداییف تازه
    1.5 لیوان گردوی درشت خرد شده
    125 گرم کره
    برای شهد:
    4 لیوان شکر دانه ریز
    4.5 لیوان اب
    آب نصف لیمو
    برای تزئین:
    پودر پسته،توت فرنگی



    طرز تهیه:

    شکرو اب را 5 الی 10دقیقه بجوشونید اب لیمو اضافه کنید کاداییف را داخل یک کاسه بریزید و با دستتون از هم جدا کنید مثل مو باید از هم جدا بشه از کاداییف به اندازه پرتقال بردارید روی میز صاف کنید وسطش گردو بزارید و رول کنید داخل سینی فر بچینید و روش کره ی اب شده بریزید داخل فر از قبل گرم شده ی 180 درجه تا زمانیکه سرخ بشه بپزید بعد از چند دقیقه که تز فر در او دید شهد سرد رو روش بریزید بعد اینکه شهدو جذب کرد با پودر پسته و توت فرنگی تزئین کنید
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • #صبحانه_برای_پوست

    نان تست سبوس دار با کره بادام
    غلات کامل با شیر بدون چربی
    تخم مرغ،پنیر کم چرب
    اسفناج و املت گوجه فرنگی
    آووکادو،فلفل قرمز
    بلغور جو دوسر و چای سبز
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.

  • #اندازه_گيري_دقيق (فني حر فه اي)

    ليوان
    يك ليوان اب روغن شير مايعات برابر ٢٥٠گرم است
    يك ليوان ارد ١٢٥ تا ١٥٠ گرم است
    يك ليوان شكر برابر با ٢٥٠ كرم است

    پيمانه
    يك پ اب شير روغن ماست ٢٠٠گرم است
    يك پ شكر ٢٠٠گرم است
    يك پ ارد ١٠٠تا١٢٥ گرم است
    يك پ سفيده برابر با ٤سفيده است

    قاشق غذا خوري
    يك ق غ ارد برابر با ٢٥
    يك ق غ پودر قند برابر ٢٥ گرم است
    يك ق غ روغن ابكرده يا مايه برابر ٢٠ گرم
    دو ق غ سر صاف شكر برابر ٢٥ گرم
    ق غ همان سوپخوري است چند گرم كمتر در قاشقهاي معمولي ولي ق تو سرويسا همون سوپخوريه چون بزرگتره

    #واحد_اندازه_گیری_مقدار

    1 لیتر 1000 میلی لیتر
    1 ایتر 1000 سی سی
    1 سی سی 30 قطره
    1 اونس 25 میلی لیتر
    100 میلی لیتر 1/3 لیوان
    200 میلی لیتر 3/4 لیوان
    250 میلی لیتر 1 لیوان
    250 میلی لیتر 1/4 لیتر
    500 میلی لیتر 1/2 لیتر
    1 دسی لیتر یک دهم لیتر
    1 میلی گرم یک هزارم گرم
    1 پیمانه 1 لیوان در
    1 پیمانه 1/4 لیتر
    1 پیمانه 250 میلی لیتر
    1 پیمانه آرد 150 گرم
    1 پیمانه شکر 200 گرم
    1 پیمان روغن 200 گرم
    1 پیمانه شیر 250 گرم
    1 قاشق سوپخوری روغن 20 گرم
    1 قاشق سوپخوری ماست 25 گرم
    1 قاشق سوپخوری آرد 20 گرم
    1 قاشق سوپخوری پودر کاکائو 10 گرم
    1 قاشق سوپخوری خامه 25 گرم
    1 قاشق سوپخوری عسل 30 گرم
    1 قاشق سوپخوری خمیر مایه 10 گرم
    1 قاشق سوپخوری کره 20 گرم
    1 قاشق سوپخوری پودر گردو ، نارگیل ، پسته 20 گرم
    1 قاشق سوپخوری 2 قاشق غذاخوری
    1 قاشق چایخوری 2 قاشق مرباخوری
    1 لیوان آرد 150 گرم
    1 لیوان شکر 230 گرم
    1 لیوان کشمش 180 گرم
    1 لیوان پودر قند 60 گرم
    1 لیوان پودر نارگیل ، پسته ، گردو 100 گرم
    1 لیوان روغن مایع 220 گرم
    1 لیوان ماست 200 گرم
    قاشق مخصوص اندازه گیری – شماره 1 1 قاشق سوپخوری
    قاشق مخصوص اندازه گیری – شماره 2 1 قاشق چایخوری
    قاشق مخصوص اندازه گیری – شماره 3 1/2 قاشق چایخوری
    قاشق مخصوص اندازه گیری – شماره 4 1/4 قاشق چایخوری


    این هم #فوت_آشپزی

    انداره هایی که مطمئنا بدرد هممون میخوره!

    یک لیتر برابر است با 1000 میلی لیتر , 100 سانتی لیتر و 10 دسی لیتر
    هر میلی گرم = یک هزارم گرم است.
    هر دسی لیتر = یک دهم لیتر
    میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)
    ۱۰۰ میلی لیتر = ۳/۱ پیمانه = یک دسی لیتر
    ۲۰۰ میلی لیتر = ۴/۳ پیمانه
    ۲۵۰ میلی لیتر = ۱ پیمانه
    ۳۰۰ میلی لیتر = ۱و ۴/۱ پیمانه
    ۴۰۰ میلی لیتر = ۱ و ۲/۱ پیمانه
    ۵۰۰ میلی لیتر = ۲ پیمانه
    ۶۰۰ میلی لیتر = ۲و۴/۱ پیمانه
    ۷۰۰ میلی لیتر = ۲ و ۴/۳ پیمانه
    ۸۰۰ میلی لیتر = ۳ پیمانه
    منبع : کاسه مدرج ترازوی آشپزخانه
    میلی لیتر به لیتر
    ۲۵۰ میلی لیتر = ۴/۱ لیتر
    ۵۰۰ میلی لیتر = ۲/۱ لیتر
    ۷۵۰ میلی لیتر = ۴/۳ لیتر
    ۱۰۰۰ میلی لیتر = ۱ لیتر

    منبع : کاسه مدرج ترازوی آشپزخانه
    لیوان به گرم
    يك ليوان منظور يك ليوان معمولي است.اين اندازه ها را از مجله هنر آشپزي نوشتم.
    يك ليوان آرد برابر است با 150 گرم
    يك ليوان شكر برابر است با 230 گرم
    يك ليوان كشمش برابر است با 180 گرم
    يك ليوان پودر قند برابر است با 160 گرم
    يك ليوان پودر نارگيل برابر است با 90 گرم
    يك ليوان روغن مايع برابر است با 220 گرم
    يك ليوان ماست برابر است با 200 گرم
    پیمانه به گرم (گنجایش مواد در یک پیمانه 250 میلی لیتری استاندارد)(منبع مجله هنر آشپزی )
    80 تا 90 گرم = بادام پرک - پودر نارگیل
    100 گرم = پودر کاکائو - گردوی خرد شده
    110 گرم = فندق خرد شده یا پودر شده - بادام زمینی (پسته شامی)
    125 گرم = بادام خرد شده یا پودر شده - نشاسته گل
    150 گرم = آرد - آرد ذرت - نشاسته ذرت - شکلات رنده شده - شکلات گرانول - کشمش سیاه درشت - پودر سوخاری - پودر نان خشک
    160 گرم = پودر قند (پودر شکر) - کشمش سبز
    170 گرم = خلال پوست مرکبات - کشمش بی دانه پلویی
    210 تا 220 گرم = میوه شکری - رنده کدو یا هویج (کمی فشرده) - روغن مایع
    230 گرم = شکر - شکر قهوه ای (بسته به اندازه دانه ها و رطوت جذب شده امکان دارد تا 20 گرم تفاوت وزن داشته باشد، بهتر است از ترازو استفاده شود) روغن جامد - خامه پاستوریزه
    250 گرم = کره نرم شده در دمای محیط - ماسکارپونه - پنیر خامه ای - پنیر فتا (صبحانه) - آب میوه جات - کمپوت میوه جات با آب - ماست ساده - شیر - سس مایونز - پوره میوه جات و سبزیجات تازه یا پخته
    330 گرم = شکلات صبحانه (بدون حباب و فضای خالی)
    350 تا 360 گرم = عسل - مربا - مارمالاد - شربت غلیظ قند - گلوگز مایع -
    قاشق سوپخوری (غذاخوری)به گرم
    يك قاشق سوپ خوري آرد برابر است با 10 گرم
    يك قاشق سوپ خوري شكر برابر است با 12 گرم
    يك قاشق سوپ خوري پودر قند برابر است با 10 گرم
    يك قاشق سوپ خوري نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم

    شير پاستوريزه 120 ميلي ليتر ( سي سي )‌ معادل نصف ليوان معمول
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.


  • #خوراک_بادمجون_با_سیب_زمینی_و_کباب




    مواد لازم:

    1 کیلو بادمجون بلند
    1عدد پیاز متوسط
    3 عدد گوجه فرنگی متوسط
    2 سیب زمینی بزرگ
    4-5 حبه سیر



    برای کباب:

    300 گرم گوشت چرخ کرده
    1 عدد پیاز بزرگ
    نصف دسته جعفری
    2 قاشق غذا خوری پودر سوخاری
    نمک، فلفل، زیره سبز
    برای سس:
    1 قاشق غذا خوری مخلوط رب گوجه فرنگی و رب فلفل قرمز
    3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
    1،5 لیوان اب



    طرز تهیه:
    بادمجونارو زبرا پوست بکنید به ضخامت نیم سانتی متری درازا خرد کنید روش نمک بپاشید حد اقل نیم ساعت استراحت بدید روشو با کمک یک فرچه چرب کنید داخل تستر بپزید پیاز رنده شده،جعفری خرد شده و بقیه ی مواد کباب را اضافه کنید ورز بدید از مواد به اندازه ی گردو بردارید وسط بادمجونا بزارید ورول کنید داخل یک ظرف فر گوجه فرنگی خرد شده بریزید روش پیاز خرد شده بپاشید و سیب زمینی ورقه ای خرد کنید بچینید روش رول بادمجونارو بچینید وسطشون سیر خرد شده و گوجه فرنگی و فلفل های خرد شده جاگذاری کنید مواد سس را باهم مخلوط کنید روش بریزید روش آلومینیوم فویل بکشید داخل فر از قبل گرم شده ی 200 درجه حد اقل یک ساعت بپزید بعد آلومینیوم فویل را بردارید 15 دقیقه تا زمانیکه سرخ بشه بپزید
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • #به_دلایل_زیر_روزی_یکعدد_سیب_بخورید


    داشتن دندان‌های سالم‌تر و سفیدتر
    ضد بیماری پارکینسون

    کاهش احتمال ابتلا به سرطان‌ها
    کاهش خطر ابتلا به دیابت
    کاهش کلسترول خون
    داشتن قلب سالم‌تر

    جلوگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا
    مقابله با اسهال و یبوست

    مقابله با هموروئید
    کنترل وزن

    سم‌زدایی از کبد
    رفع مشکلات ناشی از نشانگان روده تحریک‌پذیر (IBSS)

    جلوگیری از ایجاد آب‌مروارید
    تقویت سیستم ایمنی بدن
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • #کیک_شکلاتی_خیس_براونی

    مواد لازم :

    شکر............. یک و نیم لیوان.

    روغن........... یک لیوان.

    آرد............... 2 لیوان.

    شیر ........... یک و نیم لیوان.

    تخم مرغ......... 3 عدد.

    بکینگ پودر 10 گرم معادل یک ق غ.

    وانیل 5 گرم معادل یک ق چ.

    پودر کاکائو.....50 گرم.

    این دستور واسه خونگیه


    این هم کارگاهی

    مواد لازم.

    شکر................1400گرم.

    شیر.................2کیلو.

    روغن مایع......1500گرم.

    تخم مرغ...........16عدد.

    پودر کاکاعو.....200گرم.

    وانیل ........1 ق چ.

    بکینگ پودر.....2ق غ.

    آرد..............1600گرم.

    طرز تهیه :

    آرد و وانیل و بکینگ پودر را باهم مخلوط کنید و 3 بار الک کنید.
    شکر و شیر و روغن مایع و پودر کاکائو رو با همزن بزنید بعد یک لیوان البته(واسه کارگاهی 1700گرم) از این مایه بردارید کنار بگذارید.
    بعد تخم مرغ را به بقیه مواد(شیروشکر وروغن مایع) اضافه کنید و با همزن بزنید تا خوب قاطی شود.
    اخرسر مخلوط ارد وبکینگ پودر را اضافه کنید و هم بزنید البته با قاشق یا لیسک دیگه همزن لازم نیست.
    ظرف یا قالب یا سینی مورد نظر رو چرب کنید و ارد بپاشید یا کاغذ بزارید و مواد رو بریزیدو در فر 170 درجه به مدت 30 الی 35 دقیقه بپزید(البته واسه کارگاهی درجه 200بمدت 40دقیقه) یکم که خنک شد تو همون ظرف برش بزنید و بعد اون سس شکلاتی که نگه داشته بودین روی تمام سطح کیک بریزید بذارید خنک بشه بعد از ظرف خارج کنید و در ظرف سرو بچینید .
    دقت کنید چون خیلی زود خورد میشه
    اصلا نگران هم نباشید کیکتون با سس شکلاتی خمیر نمیشه.
    نکته ها.
    1.شیر پرچرب خیلی عالیه .
    2.پودر کاکاعو را میتوانید کم یا زیاد کنید.
    نوش جونتون.
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • #گاتا_ارمنی

    مواد لازم واسه خمیردانمارکی.

    تخم مرغ ۱۵ عدد

    روغن مایع ۵۰۰ گرم

    شکر ۵۰۰گرم

    ارد ۳ کیلو

    نمک یک قاشق غذاخوری سرخالی

    وانیل مقداری

    اب یا شیر بستگی به اردتون داره تقریبا ۸۰۰ گرم.

    مایه خمیر ۵۰ گرم

    روغن مارگارین ۱۵۰۰ گرم

    لایی بهشتی ۳۵۰۰ گرم


    ابتدا لایی بهشتی را اماده میکنیم میزاریم یخچال کمی سفت شود (ارد ۱ کیلو خاکه قند ۱ کیلو روغن جامد ۱ کیلو تخم مرغ ۵ عدد پودر هل ۲۵ گرم پودر زنجبیل ۲۵ گرم همه مواد را داخل همزن میریزیم تا خوب قاطی کند واماده شد میزاریم یخچال)
    طرز تهیه خمیردانمارکی.
    ابتدا مایه خمیر را داخل دولیوان اب ولرم میریزیم ویک قاشق شکر هم اضافه میکنیم وبادست قاطی میکنیم میتونیم کمی هم ارد بهش اضافه کنیم ومیزاریم جای نسبتا گرم تا عمل بیاد بعد در ظرف دیگر تخم مرغ وروغن مایع وشکر واب ووانیل را خوب هم میزنیم تا شکر اب بشه بعدازینکه مایه خمیرمون عمل اومد با بقیه مواد باهم قاطی میکنیم وارد را اضافه میکنیم وورز میدیم تاخمیر یکدست وصافی بدست بیاد بعد روغن مارگارین را وسطش میزاریم ودوتا ۴ لا میریم ومیزاریم ۱۰ دقیقه استراحت کنه لایی بهشتی را بادست ورز میدیم وبه شکل مستطیل درمیاریم ومیزاریم لای خمیر دوباره یک ۶ لای دیگه میریم وپهن میکنیم بادرجه ۳ خمیرپهن کن به قطروضخامت یک سانتیمتر بعد روش را باشونه سوراخ سوراخ میکنیم وزرده ای که اماده کردیم (۳۰ تازرده کمی نمک و یک قاشق شربت )خوب قاطی میکنیم وباقلم مو روی خمیر میکشیم وبه عرض ۷ سانت وبطول ۱۲ سانت برش میدهیم وبافاصله کم داخل سینی میچینیم وبمدت یک ساعت استراحت میدهیم وبعد داخل فر بادرجه ۱۸۰ قرار میدهیم بمدت تقریبی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه .دقت کنید درجه فرها فرق میکنه تا طلایی شدن شیرینیمون صبر میکنیم میتونیم کمی شربت یا ژله هم بهش بزنیم بعد از پختن وخنک شدن نوش جان مینماییم.
    نکته.
    شیرینی ما که توی فر رنگ اومد یعنی موقعی که هنوز کاملا نپخته از فر بیاریم وروش کمی شربت شل بزنیم ودوباره بزاریم داخل فر تا قشنگ رنگ بگیره.
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.

  • #انواع_آرد_و_نشاسته
    شاید خیلی ها فکر کنند آرد آرده دیگه ، مگه انواع مختلف داره ؟! شاید جالب باشه که خدمتتون عرض کنم که آرد ها در ۲۳ دسته تقسیم شده اند و با موارد مصرف گوناگون عرضه میشوندو در اینجا سعی داریم تا با تعدادی از اونها که موارد مصرف بیشتری در تهیه دستورهای روزانه خونگی دارند آشنا بشیم :

    آردگندم
    روش تولید آرد گندم که پرمصرف‌ترین آرد در کشور محسوب می‌شود به این صورت است که ابتدا گندم را بوجاری (یعنی تمیز و پاک کردن گندم از سنگ، خار، خاشاک و… با استفاده از دستگاه‌های مختلف و الک‌های مخصوص) و سپس آن را با آسیاب‌های فلزی استوانه‌ای که به نام «وال» مشهور هستند، آرد می‌کنند. در حال حاضر، آرد گندم در کشور ما با چهار روش مختلف برای تولید چهار نوع نان متفاوت تهیه می‌شود. نوع اول آرد گندم، آرد «کامل» است که پوسته گندم را هنگام آسیاب کردن از آن جدا نمی‌کنند . از این آرد برای تهیه نان سنگک استفاده می‌شود.
    به نوع دوم آرد گندم که حدود ۱۲ درصد از پوسته آن توسط الک جدا شده است، آرد «خبازی» می‌گویند که این آرد برای تهیه نان لواش و تافتون مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    آرد «ستاره» که برای تولید نان بربری و فانتزی به کار می‌رود هم همان آرد گندمی است که حدود ۱۸ تا ۲۰ درصد از پوسته گندم از آن جدا شده است.
    در نهایت هم ما آرد «نول» را داریم که حدود ۲۵ تا ۲۸ درصد پوسته‌های گندم از آن جدا می‌شود که برای تولید شیرینی و کیک کاربرد دارد.
    محل نگه داری آرد باید تمیز، خشک، عاری از بو و حشرات باشد. آرد را در ظرف دربسته و در جای خنک نگه داری کنید؛ باید بدانید که آرد مانده، بوی نا می‌گیرد و در طعم کیک و شیرینی تأثیر بدی می گذارد. الک کردن آرد علاوه بر این‌که باعث می‌شود ذرات به هم چسبیده آرد از هم جدا شوند، بازدهی خمیر را نیز افزایش می‌دهد و باعث تکثیر مخمرها و باکتری‌ها می‌شود. همچنین الک کردن‌، بوی نا و کپک زدگی آرد و درصد رطوبت آن را نیز کاهش می‌دهد.

    چرا آردها ی مختلف با هم متفاوت اند و باعث ایجاد خصوصیات منحصر به فردی در ماده غذایی می شوند؟
    منابع تولیدی هر کدام از آردها ، غلات و نژادهای متفاوتی از آنها هستند. علاوه بر این هر نوع آردی میزان و نوع پروتئین، نشاسته، ویتامین و املاح منحصر به فرد خودش را دارد. به عنوان نمونه در تهیه انواع بیسکویت، کیک، کلوچه و… آرد به خصوصی نیاز داریم تا بتوانیم خصوصیات بافتی منحصر به فرد آن محصول را ایجاد کنیم.

    نقش آرد در فرمول ماده غذایی چیست؟
    آرد در انواع فرآورده های صنایع غذایی و آشپزی به عنوان قوام دهنده استفاده می شود. غلاتی که آرد از آنها تهیه می شوند منبع غنی نشاسته هستند و این ترکیب خاصیت قوام دهندگی دارد. هنگامی که نشاسته با آب ترکیب شود و حرارت ببیند ذرات نشاسته متورم شده و حالت لعابی پیدا می کند. بسیاری از محصولات غذایی برای انسجام به این قوام ناشی از نشاسته نیاز دارند. به علاوه بعد از تولید خمیر و حرارت دهی پروتئین های موجود در آرد منعقد شده و بافت مورد نظر را به وجود می آورند.

    روی بسته برخی آرد ها تعدادی صفر به چشم می خورد. معنی این صفرها چیست؟
    این صفر ها رده بندی آردهای گندم را بر اساس سبوس جدا شده از آنها نشان می دهند. هرچه تعداد صفرها بیشتر باشد یعنی سبوس بیشتری از آرد گرفته شده و آرد سفیدتر است. سفید ترین آرد ۶ صفر است .

    آرد سمولینا و ایرمک :
    سمولینا فرآورده‌ای است که حاصل آسیابانی گندمی خاص به نام گندم دوروم میباشد. سمولینا ماده اولیه اصلی تولید ماکارونی بوده و دارای رنگدانه‌های طبیعی زرد رنگ و آنتی اکسیدان‌هایی است. دارای مقادیر فراوانی ویتامین، پروتئین، املاح و مواد مغذی مفیدی است که باعث افزایش کیفیت محصولات خمیری، که با آن تولید میگردند .
    آرد سمولینـا برای تولید ماکارونی استفاده می شود و به دلیل داشتن رنگدانه بتاکاروتن رنگ زرد کهربایی دارد. ذرات این آرد بـسیار درشت تـر از ذرات آرد نـول هستـند و مقدار پروتـئین آن نسبت به سایر انواع آرد بیشتر است. در نتیجه نشاستـه در مغز ذره آرد مانده و ماکارونی حین پخت به هم نمی چسبد.

    ایرمیک
    در واقع میانی ترین قسمت گندم هست که در هر ۱۰۰ تن گندم ۵ کیلو آرد ایرمیک به دست میاد ایرمیک به زبان فارسی میشه خالص ترین جوانه گندمی که هیچ سبوسی نداره و عمده ترین تفاوت ایرمیک با سمولینا همین هست که ایرمیک سبوس نداره و خالصه ولی آرد سمولینا به نسبت مشخصی سبوس دارند به همین خاطر است که ایرمیک یا همان جوانه گندم خالص برای رشد کودکان در سن رشد خیلی توصیه میشه. علت استفاده نکردن کارخانجات ماکارونی از آرد ایرمیک به صرفه نبودن اون هست چون کسی حاضر نمیشه ۲۰ هزار تومن به ۱ بسته ماکارونی ۵۰۰ گرمی بده . البته جا داره این توضیح رو اضافه کنم که اکثرا” این دو آرد رو یکی می دونن و بجای هم استفاده می کنن ولی از لحاظ علم تغذیه این تفاوت بین ایرمیک و سمولینا وجود داره .”
    آرد نخودچی
    برای تهیه آرد نخودچی در منزل، نخودچی پوست گرفته و بی‌نمک را بکوبید یا آسیاب کنید؛ سپس از پارچه حریر یا الک بسیار ریز عبور دهید. این نوع آرد را در ظرف دربسته و در جای خنک نگه داری کنید.

    این آرد درتهیه شامی ها ، کوفته ها ، شیرینی پزی و …. مورد استفاده قرار میگیرد
    آرد برنج (برای تهیه برخی شیرینی ها، سوپ ها و فرنی )
    به برنجی که تازه برداشت شده و دارای پوسته است، شلتوک گفته می‌شود. برای جدا کردن دانه‌های برنج از پوسته رویی‌شان، آن‌ها را به کارخانه‌های شالیکوبی یا برنج‌کوبی می‌برند. طی فرآیند شالیکوبی و تبدیل شلتوک به برنج سفید، برخی از دانه‌های برنج، شکسته می‌شوند که این دانه‌های شکسته را توسط الک از دانه‌های کامل جدا می‌کنند. بخشی از این دانه‌ها که زیاد خرد نشده باشند به عنوان برنج نیم‌دانه روانه بازار می‌شوند اما دانه‌هایی که بیش از اندازه شکسته و قابل ‌استفاده نباشند را برای تهیه آرد برنج مورد استفاده قرار می‌دهند. آرد برنج با آسیاب کردن این دانه‌های شکسته تولید می‌شود.

    کاربرد: آرد برنج در صنایع غذایی کاربرد چندانی ندارد و از آن بیشتر در ترکیب سوپ، آش، کوکو، کتلت و فرنی‌های حاضری کمک گرفته می‌شود. البته نان برنجی‌های موجود در شیرینی‌پزی‌ها هم با استفاده از آرد برنج تهیه می‌شوند.
    برای تهیه خانگی این آرد :
    برنج پاک کرده را یک شبانه روز در آب سرد بخیسانید (برنج نیم دانه استفاده کنید، زیرا نشاسته بیشتری دارد). آب برنج را خالی و برنج را در سینی پهن کنید و زیر آفتاب بگذارید تا خشک شود؛ سپس برنج را بکوبید یا آسیاب کنید. برنج آسیاب شده را از پارچه حریر یا الک بسیار ریز عبور دهید. آرد برنج تهیه شده را در ظرف در بسته یا در جای خنک نگه داری کنید. برای تردتر شدن شیرینی، می توان کمی آرد برنج به خمیر شیرینی اضافه کرد.

    آرد جوانه
    برای تهیه آرد جوانه، باید دانه جوانه‌زده را در آفتاب بگذارید تا خشک شود؛ سپس آسیاب کنید. هر چه جوانه بیشتر رشد کرده باشد، مقدار نشاسته در آرد کمتر خواهد بود.
    آرد گندم جوانه زده به نام «مالت» در بازار عرضه می‌شود. از جوانه‌های گندم، جو، برنج، ماش، عدس و لوبیا هم می‌توان آرد جوانه تهیه کرد. شما می توانید از این آرد، برای تهیه انواع کلوچه، حلوا، سمنو و سوهان استفاده کنید.

    آرد جو:
    آردی که از اسیاب و الک کردن جو بدست می آید ، البته می توان از باقیمانده کارخانجات تهیه جو پوست کنده و یا بلغور جو نیز برای این منظور استفاده کرد.
    دانه‌های جو را پس از بوجاری در کارخانه، با آسیاب‌های فلزی استوانه‌ای تحت فشار قرار می‌دهند و آن‌ها را آسیاب و آرد می‌کنند. پس از تهیه آرد جو می‌توان سبوس آن را با استفاده از الک‌هایی مخصوص و با درصدهای مختلفی جدا کرد، یعنی آرد جو را هم مانند آرد گندم می‌توان به صورت کامل تولید یا این که سبوس آن را جدا کرد.

    کاربرد: آرد جو را با آرد گندم مخلوط و از آن برای تولید نان در نانوایی‌های مختلف استفاده می‌کنند و نان‌های تولید شده از ترکیب آرد جو و گندم را با عنوان نان جو یا نان رژیمی به فروش می‌رسانند. گاهی برای تولید برخی از کیک‌ها و کلوچه‌ها هم درصدی آرد جو به مواد اولیه آن‌ها می‌افزایند. ناگفته نماند که آرد جو از نظر پروتئینی بسیار غنی است و به همین دلیل از جو برای خوراک دام هم استفاده می‌کنند. برای تهیه مالت به منظور تولید ماءالشعیر در صنایع غذایی هم به محصولی مانند جو نیاز است.

    آرد سوخاری:
    آردی که از آرد گندم (حداکثر ۸۰ درصد استخراج) پس از طی مراحل مناسب تخمیر و پخت و یا از خورد کردن و الک کردن انواع نان سوخاری و سفید مانند (نان ساندویچی ، نان سفید ، نان تست ، نان همبرگر ، بروتشن و باکت) تحت شرایط بهداشتی نتیجه می شود

    آرد ذرت
    برای تهیه آرد ذرت، ابتدا دانه‌های ذرت را از خوشه آن جدا و در کارخانه تولید آرد هم آن‌ها را بوجاری می‌کنند. دانه‌های جداشده را برای بالا بردن مدت زمان ماندگاریشان، خشک می‌کنند و اگر قرار باشد از آن‌ها آردی تهیه شود، برای مدتی دانه‌ها را می‌خیسانند تا پوسته ضخیم و رویی آن‌ها کمی نرم شوند. سپس آن‌ها را با آسیاب‌های مخصوصی مالش می‌دهند تا پوسته رویی از مغز داخلیشان جدا شود. در نهایت هم مغز داخل ذرت را دوباره خشک و آسیاب می‌کنند تا آرد ذرت یکدستی را به دست آورند.

    کاربرد: از این آرد هم برای تولید انواع کیک، کلوچه یا شیرینی کمک گرفته می‌شود. ضمن اینکه آرد ذرت هم مانند آرد سیب‌زمینی یکی از مواد تشکیل‌دهنده برخی از سوپ‌های حاضری و اسنک‌های موجود در بازار است.

    آرد سیب زمینی
    روش تولید آرد سیب‌زمینی به این صورت است که ابتدا سیب‌زمینی‌ها را پس از ورود به کارخانه به خوبی می‌شویند و آن‌ها را از هرگونه آلودگی پاک می‌کنند. سپس آن‌ها را با پوستشان کمی آب‌پز و له می‌کنند. از له کردن سیب‌زمینی‌ها، خمیر نسبتاً شلی به دست می‌آید که این خمیر را برای جدا کردن پوسته‌های سیب‌زمینی از صافی‌های مخصوصی هم می‌گذرانند. در نهایت هم خمیر سیب‌زمینی را با روش‌های مختلفی مانند اسپری دِرایر یا دِرام دِرایر خشک و سپس آن را پودر و آسیاب می‌کنند و آرد سیب‌زمینی را از آن به دست می‌آورند.

    کاربرد: از آرد سیب‌زمینی در تهیه فرآورده‌های غذایی مختلفی مانند انواع کوکو و کتلت‌های آماده یا سوپ‌های حاضری استفاده می‌شود.

    انواع نشاسته :

    نشاسته گندم :
    ابتدا گندم در کارخانجات آرد به آرد مخصوص تهیه نشاسته (آرد ۲۳%) تبدیل میشود. در بدو ورود آرد مورد آنالیز آزمایشگاهی قرار گرفته و در صورت تایید کلیه فاکتورها مورد پذیرش قرار میگیرد. آرد با آب به نسبت ۱ به ۱۰ در دستگاه خمیر ساز مخلوط شده پس از گذراندن دوره خواب خمیر در دستگاه مخصوص مورد شستشو قرار میگیرد و دو محصول شیرابه نشاسته (مایع) و گلوتن(خمیر) بدست می آید.
    شیرابه نشاسته پس از جداسازی ناخالصی هایش و گذراندن از دستگاه های مخصوص به شکل نشاسته کیکی در می آید. این کیک ها پس از قطعه قطعه شدن به داخل خشک کن های ثابت به شکل شاخه های نشاسته در می آید که در کارتن یا بسته های سلفونی بسته بندی و راهی بازار مصرف میشوند.
    نوع پودر خوراکی و صنعتی نشاسته از عبور نشاسته از فلاش درایر بدست می آید.و اما خمیر گلوتن وارد خشک کن فلاش درایر شده و به صورت پودر بسته بندی می گردد.پر واضح است آزمایشات کنترل کیفیت در طول مدت تولید بر روی مواد اولیه حین فرآیند و محصول نهایی انجام میگیرد تا محصول نهایی منطبق با استانداردهای لازم باشد

    نشاسته سیب زمینی :
    برای تهیه این نشاسته در منزل ابتدا سیب زمینی خام را پوست بکنید و رنده کنید. سپس، رنده آنرا در یک پارچه کتانی بریزید و به آرامی فشار دهید تا شیره سیب‌زمینی خارج شود. این کار را میتوانید با پارچه دو لا انجام دهید . عصاره را درون ظرفی ریخته و اجازه دهید مدتی بماند و ته نشین شود و سپس، عصاره رویی را خالی کنید . ته ظرف آنچه باقی مانده همان نشاسته سیب زمینی هست .

    و اما نشاسته ذرت و تفاوت اون با آرد ذرت که سؤال خیلی از دوستانمون تا حالا بوده :
    آرد ذرت خارجی ( سفید رنگ ) با نشاسته ذرت خارجی ( سفید رنگ ) یکی هست و بین دو انگشت صدای غژ غژ می ده ولی با آرد ذرت ایرانی (زرد رنگ ) فرق داره . چرا ؟ برای اینکه آرد ذرت خارجی ها از ذرت سفید ( عین مروارید سفیده ) بوجود می آد ولی آرد ذرت ایرانی از ذرت زرد ( که همه می شناسیم ) درست می شه . کیفیت و بافت آرد ذرت خارجی خیلی بالاتر از آرد ذرت ایرانی هست و باعث می شه شیرینی یا هر خمیر یا دسری که با اون درست می شه لطیف تر و خوشمزه تر بشه ولی آرد ذرت های ایرانی دونه درشت هستن و لطافت آرد ذرت خارجی ها رو ندارن . پس برای اینکه کیفیت شیرینی ها و دسرها و کیک ها تون خوب باشه آرد ذرت ایرانی رو جایگزین خارجی نکنید .
    حالا چرا بعضی دستورها می گن آرد ذرت و بعضی دستورها می گن نشاسته ذرت و آیا می شه این دو رو بجای هم استفاده کرد ؟ در بعضی از کشورها از کلمه آرد ذرت و در بعضی کشورهای دیگه به جای آرد ذرت ، نشاسته ذرت استفاده می کنن ( که درواقع هر دو یکی هست ) ولی موقع ترجمه دستورات به فارسی ، این دو از هم جدا شده اند . ( منبع ویکی پدیا )

    آرد چاودار :
    چاودار نوعی گیاه غله ای بومی آسیای مرکزی است و در کشورهای سوریه، ارمنستان و ایران وجود دارد. دانه های چاودار شبیه دانه های گندم است.

    این گیاه که اغلب از آن به صورت آرد استفاده می شود، انواع متفاوتی دارد. به گزارش «ehow» آردهایی که از این غله به دست می آید عبارت است از آرد کم رنگ که اغلب سبوس آن گرفته می شود و آرد تیره که اغلب سبوس و جوانه را در خود حفظ می کند و منبع منیزیم ، مواد معدنی، اسید فولیک، تیامین و نیاسین است. آرد چاودار نسبت به آرد گندم ماده مغذی بیشتری را در خود حفظ می کند زیرا به سختی می توان سبوس و جوانه ها را از آن جدا کرد.

    خواص:
    میزان بالای آب موجود در نان چاودار باعث می شود زودتر احساس سیری کنید.
    این گیاه عملکرد سلول های بتاراکه انسولین ترشح می کند بهبود می بخشد و باعث واکنش بهتری می شود.هم چنین با ایجاد سیری به بیماران دیابتی کمک می کند تا غذای کمتری بخورند.

    منبع فیبر قابل حل است و در کاهش کلسترول مفید است.
    منیزیم موجود در آن فشار خون را کنترل می کند و برای سلامت قلب مفید است.
    مصرف حداقل ۶ وعده چاودار در هفته به زنان یائسه توصیه شده است . چاودار روند تصلب شرائین را کند می کند و مانع از تشکیل رسوب در رگ های خونی می شود.
    فیبر موجود در آن با چسبیدن به سموم به دفع آن ها کمک می کند.
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • #خورشت_فسنجان_شمالی

    مواد لازم

    مرغ 1 عدد(جوجه)
    گردو خردشده نیم کیلو یا چرخ شده 4 لیوان
    پیاز 1 عدد بزرگ
    آب حدو 6 الی 7 لیوان
    رب انار ملس 6 الی 8 ق غ
    رب گوجه 1 ق غ سرخالی
    زعفران دم کرده نصف لیوان
    نمک.فلفل.زردچوبه به میزان لازم
    روغن مقدار خیلی کم


    طرز تهیه

    قابلمه رو روی حرارت قرار داده و مقدار کمی روغن(در حدی که کف قابلمه چرب شه)ریخته ، پیاز خلالی خرد شده و مرغ را به آن اضافه کرده تفت میدیم.

    سپس رب گوجه و زردچوبه افزوده و خوب تفت میدیم

    سپس رب انار و گردو اضافه کرده مجدد تفت میدیم . نمک و فلفل هم اضافه میکنیم،کامل تفت میدیم.

    سپس آب اضافه کرده اجازه میدیم به جوش بیاد ؛ درب قابلمه رو گذاشته و حرارت رو کم میکنیم.

    حدود نیم ساعت که جوشید زعفران آب کرده رو به خورشت اضافه کرده و دربش رو میذاریم.

    زمانی که حس کردیم خورشت در حال آماده شدن است کمی آب سرد به خورشت اضافه میکنیم و دربش رو میذاریم تا روغن کردو کاملا بیاد روی خورشت و طعم و زیبایی فسنجان رو بیشتر کنه.

    نکته؛؛؛؛این خورشت مدت زمان زیادی رو برای جا افتادن لازم داره. یچیزحدودسه الی چهارساعت

    از گوشت اردک یا مرغابی در اصل تو این خورشت استفاده میشه.

    نوش جان
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
فعالیتی موجود نیست
Unable to load tooltip content.

تمام حقوق برای نوشیدنی دات آی آر محفوظ است Copyright @ 2014-2019

این وب سایت در پایگاه ستاد ساماندهی ثبت گردیده است sitemap

logo-samandehi

استفاده از مطالب,عكس و ايده ها در دیگر سایت‌ها و رسانه‌های الکترونیکی تنها با ذکر نام نوشیدنی - Nooshidani.ir و درج لینک فعال به مطلب مبدا مجاز است درغير اين صورت طبق ماده 12 قانون جرايم رايانه اي پيگيري قانوني خواهد شد