معرفی
My Favorites
هیچ اطلاعات ورودی‌ای یافت نشد
Pinned Items
Recent Activities
  • ادامه از پست قبلی
    تفاوت #بیکینگ_پودر و #جوش_شیرین
    =============================
    چرا در برخی دستورها هم بیکینگ پودر هست هم جوش شیرین ؟؟ اینجور دستورها حتما یه اسید ( ماست یا #شکر_قهوه_ای یا ....) داره که با جوش شیرین ترکیب میشه و تولید دی اکسیدکربن میکنه و باعث پف کیک یا کوکی میشه ولی مقدارش برای پف دادن کافی نیست برای همین از بیکینگ پودر هم استفاده میشه.
    دلیل دیگه ای هم میتونه باشه و اینکه جوش شیرین و بیکینگ پودر هر دو باهم طعم و عطر را تحت تاثیر قرار میدهند.
    بعنوان مثال داخل دستور پنکیک باتر میلک, باترمیلک عامل اسیدی هست که برای دادن طعم ترش به پنکیک بکار برده شده و اگه فقط از جوش شیرین تنها استفاده بشه تمام اسید باترمیلک خنثی میشه و فقط باعث پف میشه و اون طعم ترشیش از بین میره و باید بیکینگ پودر هم اضافه کرد که کمی طعم ترشی را نگهداره و به اندازه کافی هم اسید برای تولید دی اکسید کربن و پف دادن به کیک داشته باشیم.

    سوال اصل کاری چی رو جایگزین بیکینگ پودر یا جوش شیرین کنیم ؟؟؟
    اینکار یه مقدار ریسکی هست و من اصلا پیشنهاد نمیکنم چون قنادی با شیمی مواد سر و کار داره و مثل آشپزی نیست که بتونید جایگزین زیاد داشته باشید.
    مثلا اگر در #رسیپی جوش شیرین داشت و شما خواستید بیکینگ پودر جایگزینش بریزید باید بدونید که چهار برابر بیشتر بیکینگ پودر نیاز دارید تا همون مقدار پف داخل مایه کیک ایجاد کنه و بستگی به دستور این احتمال زیاد هست که طعم #کیک یا #کوکی درست شده رو به تلخی بره.
    یا بلعکس اگر در دستوری بیکینگ پودر داشت و شما خواستید جوش شیرین جایگزینش کنید باید مقدار اسید کمتری در دستور بکار ببرید یعنی عامل اسیدی که میتونه ماست.شکر قهوه ای یا ... هر چیزی دیگه باشه رو باید کمتر بریزید و چون جوش شیرین سه تا چهار برابر قوی تره باید مقدار کمتری بریزید.
    با این حساب این ریسک رو نکنید. یا اینکه آزمایش سعی و خطا انجام بدید.
    تاریخ مصرف جوش شیرین و بیکینگ پودر و چگونه بفهمیم هنوز فعال هست یا نه ؟؟ بعد از باز کردن جعبه حتما روش تاریخ بازکردن رو بنویسید و هر سه ماه یکبار عوضش کنید یا برای اینکه مطمئن بشید هنوز فعاله تست زیر رو انجام بدید.
    تست فعال بودن بیکینگ پودر ⬅⬅
    داخل کاسه کوچکی سه قاشق غذاخوری آب گرم بریزید و بهش نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر اضافه کنید و کمی تکونش بدید اگه تازه باشه شروع میکنه به واکنش دادن و یه صدای فیش فیش میده.
    تست جوش شیرین ⬅⬅
    داخل کاسه ای سه ق غ سرکه سفید ریخته و با نصف ق چ جوش شیرین مخلوط کنید اگر تازه باشه مثل یه آتشفشان سریع واکنش میده و تولید حباب میکنه.
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.

  • تفاوت بین #بیکینگ_پودر و #جوش_شیرین
    =============================
    میدونم وقتی تو یه دستور میبینید نوشته جوش شیرین دوست دارید حذفش کنید چون شنیدید ضرر داره و دنبال جایگزین براش هستید یا اینکه میخواهید کیک درست کنید و تو خونه ندارید..... با دانستن این مطلب که تفاوت واقعی این دو چی هست یه قناد بهتر میشید پس مطلب رو دنبال کنید شاید دو پست بشه.

    جوش شیرین یا بیکینگ سودا چی هست ؟ در واقع یه باز هست یادتونه درس علوم باز و اسید و ترکیباشون باهم رو میخوندیم. جوش شیرین یه باز هست و وقتی با اسید ترکیب بشه واکنش میده و درطی واکنش دی اکسیدکربن تولید میکنه که عامل اصلی پف دادن مایه کیک و کوکی هست. جوش شیرین را با سرکه مخلوط کنید و ببینید چطور واکنش میده و تولید حباب میکنه. همین اتفاق داخل کیک و کوکی هم میوفته پس هر وقت در دستور نوشته جوش شیرین مطمئن باشید یه اسید هم داخل مواد پیدا میشه که این اسید میتونه باترمیلک. شکرقهوه ای. ماست. آبلیمو.سرکه. #کرم_تارتار.ملاس.اپل سس یا کمپوت سیب. پودر #کاکائو #نچرال ( نه داتچ پروسس). عسل.میپل #سیروپ یا #شیره_افرا و ..... باشه.

    پس حتما داخل رسپی به این اسید نیاز هست تا با جوش شیرین واکنش بده و فعال بشه و دی اکسیدکربن تولید کنه.
    جوش شیرین 3 تا 4 برابر قوی تر از بیکینگ پودر هست و باید همیشه به اندازه کافی ریخته بشه و بیش از حدش طعم رو تغییر میده و طعم تلخ و صابونی مانندی تولید میکنه.

    معمولا به ازای هر پیمانه آرد داخل دستور باید یک چهارم ق چایخوری جوش شیرین ریخته بشه.
    بیکینگ پودر چی هست ؟؟

    در واقع مخلوط جوش شیرین بهمراه کرم تارتار ( اسید خشک) و در مواردی نشاسته ذرت هست. پس داخل خودش یه اسید خشک داره که برای فعال شدن نیاز به رطوبت داره و زمانیکه مایعات داخل دستور اضافه بشه اون واکنش صورت میگیره. امروزه اکثر بیکینگ پودرها که بفروش میره دابل اکتینگ هست یعنی دوبار واکنش میده یکبار با رطوبت و یبار با حرارت. دقیقا بهمین دلیل هست که وقتی مایه کیک رو درست میکنید از زمانیکه مایعات با بیکینگ پودر مخلوط شده واکنش صورت گرفته و دی اکسیدکربن یا عامل پف کیک آزاد شده و سریع باید کیک پخته بشه و نمیتونید نگهش دارید.

    پس زمانیکه داخل دستور اسید دیگری نداشته باشیم بیکینگ پودر میزنیم و اگر اسید داشتیم از جوش شیرین.
    معمولا به ازای هر پیمانه آرد در دستور از یک ق چایخوری بیکینگ پودر استفاده میشه.
    چرا در بعضی دستورها هر دو استفاده شده هم جوش شیرین هم بیکینگ پودر ؟؟
    و چگونه جایگزین کنیم و تاریخ مصرف هر کدام چقدره و از کجا بفهمیم همچنان فعال هست را در پست بعدی دنبال کنید.
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • آشپزخانه سالومه تصویر تابلوی پروفایل خود را بروز کرده است.
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Post is under moderation
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
فعالیتی موجود نیست
Unable to load tooltip content.